U2 eert slachtoffers aanslag Israel door Hamas

U2 eert slachtoffers aanslag Israel door Hamas

U2 Heeft de slachtoffers van de aanslag in Israël door terreurbeweging Hamas geëerd, door de lyrics van “Pride” aan te passen, tijdens de Vegas Sphere Show in: “Those Beautiful Kids At That Music Festival”

Op zondagavond, tijdens hun concert in de Sphere bij het Venetian in Las Vegas, eerde U2 de mensen die zijn vermoord bij terroristische aanslagen door Hamas, door de songteksten van hun hit uit 1984 “Pride (In the Name of Love)” aan te passen.

bono

Oorspronkelijk geschreven ter herdenking van de moord op burgerrechtenleider Dr. Martin Luther King op 4 april 1968, kreeg het nummer nu een rauwe emotionele lading in de aangepaste versie:

”Early morning, October 7, the sun is rising in the desert sky.
Stars of David, they took your life, they could not take your pride.
Could not take your pride, could not take your pride
In the name of love.”

Bono: “Gezien wat er is gebeurd in Israël en Gaza, lijkt een lied over geweldloosheid enigszins belachelijk, zelfs lachwekkend, maar onze gebeden zijn altijd geweest voor vrede en voor geweldloosheid… Maar ons hart en onze woede, je weet waar dat heen gaat. Zing dus met ons mee… en die mooie kinderen op dat muziekfestival…”

Gitarist The Edge begon toen zachtjes met de inleidende tonen van het meeslepende lied van de band over het leven en de dood van Martin Luther King, “Pride: In the Name of Love.” Het publiek zong met hen mee, voordat Bono de eerste regels inzette.

Toen hij begon, veranderde de zanger de melancholische opening van het lied die de datum markeert waarop MLK werd neergeschoten naar de datum van de aanval op het festival.

“Vroege ochtend, 7 oktober,” zong hij. “De zon komt op aan de woestijnhemel / Davidssterren, ze namen je leven / Maar ze konden je trots niet nemen.”