Tyson Fury wint van Ngannou met een controversiële split-beslissing

Tyson Fury wint van Ngannou met een controversiële split-beslissing

Tyson Fury nam het zaterdagavond op tegen voormalig UFC zwaargewicht kampioen Francis Ngannou in een 10-ronde gevecht zonder titel in Riyad. Ondanks dat het Ngannou’s eerste professionele bokswedstrijd was, wist hij Fury in de derde ronde neer te halen. Toch kon Fury de wedstrijd met een controversiële split-beslissing winnen.

Na tien ronden in Saoedi-Arabië kwam Fury als winnaar uit de bus door een omstreden split-beslissing, ondanks dat hij in de derde ronde werd neergehaald. De uitslag was 96-93 en 95-94 in het voordeel van Fury volgens twee van de juryleden. Het andere jurylid scoorde het 95-94 voor Ngannou.

Tyson-fury

Fury, die de WBC-kampioen is en wordt beschouwd als de beste zwaargewicht bokser, heeft nog nooit verloren. Ngannou daarentegen bokste voor het eerst professioneel in deze geplande 10-ronde.

Ondanks zijn gebrek aan ervaring, bracht de MMA-ster Fury in grote problemen. Nadat hij Fury in de derde ronde met een krachtige linkse haak had neergehaald, domineerde Ngannou in veel van de daaropvolgende ronden. Toch kwam Fury als winnaar uit de strijd door de nipte en controversiële beslissing.

“Francis is waarschijnlijk een van de moeilijkste tegenstanders die ik de afgelopen 10 jaar heb gehad,” zei Fury. “Hij is sterk en heeft meer boksvaardigheden dan we dachten.”

Tyson-Fury

Tijdens het gevecht leek Ngannou bijna voor een enorme verrassing te zorgen. Echter, Fury was degene die de controle nam bij de start van het gevecht. Maar alles veranderde in de derde ronde toen Ngannou Fury verraste met een linkse haak.

Hoewel Fury nog steeds de WBC-kampioen is, was dit duidelijk een moeilijk gevecht voor hem.

De reactie van Ngannou na het gevecht: “Als hij eerlijk is, zou hij zeggen dat ik dat gevecht heb gewonnen. Er is geen twijfel over mogelijk dat ik heb gewonnen. Maar zelfs voordat ik hier kwam, wist ik dat als het gevecht tot een beslissing zou komen, ik niet zou winnen. Niet omdat ik het niet goed deed, maar omdat ik de nieuwkomer ben.”

Wat betreft de toekomst, Ngannou heeft zeker potentie in het boksen en zou graag een rematch tegen Fury willen. Fury richt zich echter nu op een gevecht met Oleksandr Usyk voor het onbetwiste zwaargewicht kampioenschap.

Na het gevecht stonden Fury en Usyk al oog in oog. Beiden zeiden: “Laten we het doen.” Fury voegde eraan toe: “Het wordt ons volgende gevecht, dat garandeer ik.”

Tyson Fury vs. Francis Ngannou | Fight Highlights