Eerste trailer Francis Ford Coppola’s sci-fi epos Megalopolis

Eerste trailer Francis Ford Coppola’s sci-fi epos Megalopolis

Francis Ford Coppola heeft een eerste trailer van Megalopolis vrijgegeven, zijn zelf gefinancierde sci-fi epos met in de hoofdrollen Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne, Talia Shire, Jason Schwartzman, Kathryn Hunter, Grace VanderWaal, Chloe Fineman, James Remar, D.B. Sweeney, en Dustin Hoffman.

Een project dat decennia in de maak is geweest, financierde Coppola grotendeels film zelf. De film staat gepland om in mei in Cannes in première te gaan, maar heeft nog geen Amerikaanse release heeft.

Megalopolis wordt beschreven als “een Romeinse epische fabel die zich afspeelt in een denkbeeldig modern Amerika. De stad New Rome moet veranderen, wat conflict veroorzaakt tussen Caesar Catilina, een geniale kunstenaar die probeert een utopische, idealistische toekomst binnen te springen, en zijn tegenstander, burgemeester Franklyn Cicero, die vasthoudt aan een regressief status quo, hebzucht, speciale belangen en partijdige oorlogsvoering in stand houdt. Tussen hen in staat de socialite Julia Cicero, de dochter van de burgemeester, wier liefde voor Caesar haar loyaliteiten heeft verdeeld, waardoor ze moet ontdekken waar ze werkelijk in gelooft dat de mensheid verdient.”

adam

Megalopolis markeert Coppola’s eerste regie-inspanning in 13 jaar. Bekend van films als The Godfather, Apocalypse Now en The Outsiders, regisseerde hij voor het laatst Twixt in 2011.