Alain Delon, biografie van de Franse hartenbreker

Alain Delon, biografie van de Franse hartenbreker

Alain Delon, Life

Alain Fabien Maurice Marcel Delon is zijn volledige naam. Alain, geboren op 8 november 1935 in Sceaux, Frankrijk, is één van de meest charismatische en aantrekkelijkste acteurs van zijn tijd. Zijn meest bekende films zijn Le Samourai, Rocco and His Brothers, The Swimming Pool en Purple Noon.

Het Franse mannelijke sekssymbool verscheen in meer dan 140 films, voornamelijk als slechterik. Hij acteerde ook in tv-shows en toneelstukken. In 1964 richtte Delon zijn eigen productiebedrijf op dat in die tijd meer dan 30 speelfilms produceerde. Hij was regisseur, producent en scenarioschrijver. Maar Alain Delon bleek ook een zeer succesvolle zakenman te zijn, die dankzij zijn knappe uiterlijk en tijdloze charme lucratieve deals maakte in de mode- en cosmetica-industrie. Over charme gesproken – vrouwen over de hele wereld waren gek op Alain Delon. “Ik ben mijn hele leven geliefd geweest”, zei de man met het gezicht van een engel, “Er waren maar een paar andere mannen zoals ik”. Jarenlang vermaakte hij het publiek over de hele wereld met zijn affaires, relaties en huwelijken met enkele van de mooiste vrouwen ter wereld (Franse actrice Mirej Dark, Duitse actrice Romi Schneider, Nathalie Delon, Rosalie van Breemen).

Persoonlijk

Delon

Hoewel hij een van de meest begeerlijke mannen ter wereld is, is Delon er zijn hele leven niet in geslaagd een stabiele liefdesrelatie te krijgen. Hij verklaarde dat de reden hiervoor in zijn traumatische jeugd ligt. Het huwelijk van zijn ouders liep al vroeg stuk en ze verlieten hem toen hij 4 jaar oud was. De acteur groeide op in een pleeggezin, verlaten en afgedaan als wees.

Toen Delon nog maar 17 jaar oud was, ondertekenden zijn biologische ouders rekruteringspapieren van het leger en ze stuurden hem naar de bloedige oorlog in Indochina. Zoals verwacht, toen hij beroemd werd, klopten ze op zijn deur, maar hij vergaf het ze nooit. Hij wijt zijn gevoelens van verlatenheid, voor zijn mislukte relaties met vrouwen: “Je kunt de liefde niet terugbrengen die je in je kindertijd niet is gegeven. Dat zijn gaten die nooit zullen worden opgevuld. Zelfs als ik van een vrouw hou, voel ik me eenzaam. Ik was pas 4 jaar oud toen ik me realiseerde dat degene van wie je het meest houdt, je kunnen verlaten.”

Brigitte Bardot

De media associeerden hem vaak met de al even beroemde actrice Brigitte Bardot, maar de acteur verklaarde dat ondanks de hete scènes die ze opnamen, er nooit meer dan pure vriendschap tussen hen was. Eén van de dingen die hun vriendschap nog sterker heeft gemaakt, is hun gezamelijke liefde voor dieren en humanitair werk. Beiden hebben tal van organisaties financieel ondersteund die zich bezighouden met dierenrechten en opvangcentra voor achtergelaten dieren. Delon, die tegenwoordig in Chêne-Bougeries in het Canton of Geneva, Zwitzerland woont, geniet van zijn prachtige landgoed in het gezelschap van honden, katten, konijnen en paarden.

Romy-Schneider

Recente verklaring van Alain

“Ik ben ziek van deze wereld. Er zijn mensen die ik haat. Ik haat het dat alles tegenwoordig nep is en alleen geld belangrijk is. Ik zal deze wereld zonder spijt verlaten.” – zei Delon, eraan toevoegend dat hij niet uitsluit dat hij zijn laatste dagen met een vrouw zal doorbrengen, hoewel hij beloofde dat hij nooit meer zou trouwen.

Tegelijkertijd overweegt Alain Delon de mogelijkheid om de belofte die hij zichzelf heeft gedaan om niet opnieuw te trouwen, te breken als hij een vrouw vindt die hem in alles tot het einde toe wil volgen. Als dat niet gebeurt, sprak hij de wens uit om met zijn hond begraven te worden, op zijn landgoed.

Op acht november van 2022 is Alain Delon 84 jaar geworden. Hopelijk zal Alain nog de innerlijke rust en een nieuwe liefde vinden, die zijn vertrouwen in de mensheid zal herstellen.


Geef een reactie