Jutta Leerdam en Koen Verweij – Alles of Niets

Jutta Leerdam en Koen Verweij – Alles of Niets

De Olympische winterspelen in Beijing staan op het punt van beginnen (Van 4 tot en met 20 februari 2022) en onze favoriete schaatser Jutta Leerdam zal acte de présence geven op de 500 en 1000m.

De 23-jarige schaatser, met de eyeliner, lange blonde haren en mooiste billen van het land is samen met haar vriend, Koen Verweij, 31 jaar te zien in hun eigen documentaire op Videoland. De serie heet: ‘Koen en Jutta – Alles of niets’

Jutta

RTL zegt over de serie: “De voorbereidingen zijn loodzwaar en lijken soms hun tol te eisen. “Naast het compleet afzien zijn er ook momenten voor ontspanning. Tijdens de familiebezoeken spreken ouders, broers en zussen openlijk over de impact die het schaatsleven van Koen en Jutta op hun familieleven heeft.” 

Koen was op de Olympische Spelen in Sochi (2014) Want bij Verweij knaagt er sinds 2014 nog altijd iets. Hij won een vrachtlading prijzen, behalve de Olympische titel op de 1500 meter. Drie duizendste van een seconde kwam hij tekort voor het goud.

Juist die 3 duizendste van een seconde is zijn drijfveer om nog één keer te strijden voor individueel goud op zijn favoriete afstand: de 1500 meter. Na zijn succesvolle jaren volgde een sabbatical waarna hij zijn draai moeilijk kon vinden bij andere teams. Hij kan zijn droom alleen nog verwezenlijken door het opzetten van een eigen schaatsploeg.

Jutta Leerdam staat aan het begin van haar schaatscarrière en wordt gezien als één van de grootste Nederlandse schaatstalenten, met al een wereldtitel op zak. De bekende schaatsploegen staan in de rij om haar in hun team op te nemen. Toch gaat Jutta mee in het avontuur van Koen. Samen richten ze de schaatsploeg, Team NXTGEN op.

Jutta Leerdam: “Ik vind het heel ouderwets dat je jezelf als vrouw niet zou mogen laten zien”
Jutta

Jutta en Koen, laten niet alleen de zware voorbereidingen zien op  het Olympisch Kwalificatie Toernooi, maar geven ons ook een kijkje in hun privéleven. De keuzes die zij moeten maken om hun sport zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren zijn inspirerend. Blessures, gemis van familie en financiële zaken.

Zo gaan Koen en Jutta op vakantie naar St. Moritz en wordt geregeld familie bezocht. Tijdens de familiebezoeken spreken ouders, broers en zussen openlijk over de impact die het schaatsleven van Koen en Jutta op hun familieleven heeft, het komt allemaal aan bod in de serie.

Meer Jutta Leerdam? Klik HIER

Koen en Jutta – Alles Of Niets is nu te zien bij Videoland.


Geef een reactie