Vergeten drogisterij aftershaves

Vergeten drogisterij aftershaves

Tegenwoordig koop je aftershave in een chique zaak met te dure producten die allemaal dezelfde slogan lijken te hebben, duurder is beter. Onder de invloed van peperdure reclamecampagnens ben je er tenslotte van overtuigd dat een flesje Aftershave, waarbij de vorm en materiaal van de fles van belang is, van minimaal euro 50,00 wel kwaliteit moet zijn en hemels zal ruiken.

Maar zijn deze fancy aftershave’s nou echt zoveel beter dan de klassieke (en goedkopere) aftershave’s die vroeger door mannen gedragen werden en tegenwoordig nog steeds te koop zijn in je plaatselijke drogist?

Wij vinden eigenlijk van niet, de geuren die wij hieronder beschrijven (en wat leuke achtergrond informatie plus de oubollige advertenties uit die tijd) zijn stuk voor stuk aanraders qua geur en prijs en zeker een alternatief voor (te) dure geuren.

Pinaud Clubman

pinaud

Pinaud Clubman is de oudste voordelige aftershave op onze lijst. Sinds 1810 laat Pinaud Clubman de wereld geuriger ruiken met hun brede assortiment verzorgingsproducten. Loop een traditionele kapperszaak binnen en je zult waarschijnlijk Pinaud Clubman aftershave in de schappen vinden; het maakt deel uit van wat klassieke kapperszaken hun kenmerkende geur geeft.

Hoe het ruikt: aftershave met een heerlijke zachte mannelijke geur. De lotion bestaat uit een mix van lavendel, jasmijn, sinaasappel en bergamot. Na het gebruiken van de After Shave Lotion voelt je huid een stuk zachter en verzorgder aan. Ook is de lotion heerlijk verkoelend zodat je geen vervelende irritatie ervaart na het scheren. 

Old Spice

Old Spice wordt sinds 1938 verkocht in zijn iconische boeivormige fles, in 1990 adverteerde het merk, met de slogan "Het origineel. Als je grootvader het niet gedragen had, was jij er nu niet geweest".

De kenmerkende driemasters die op de verpakking werden gebruikt, waren de Grand Turk en de Friendship. Andere schepen die op Old Spice-verpakkingen worden gebruikt, zijn de Wesley, Salem, Birmingham en Hamilton.

Hoe het ruikt: Old Spice heeft een lekkere, kruidige geur, vandaar de naam. Je zult overweldigende tonen van salie en kaneel vinden wanneer je het toepast. Als het vervaagt, laat het een aangename geur van musk en cederhout achter.

Velen geloven dat de Old Spice-geur van vandaag niet hetzelfde is als het origineel. Liefhebbers zweren dat er een subtiele wijziging in de formule is aangebracht nadat Procter & Gamble in 1990 het merk had overgenomen. Zelfs met het tweaken is dit nog steeds een solide, tijdloze en mannelijke geur. Goed om in je collectie te hebben.

English Leather

Burt_Reynolds

English Leather is oorspronkelijk gemaakt in de jaren 1930 door het in Wenen gevestigde MEM-bedrijf. Omdat de geur vergelijkbaar was met wat Russische zadelmakers gebruikten om leer te looien, werd het oorspronkelijk "Russisch leer" genoemd.

In 1949 werd de geur in de Verenigde Staten geïntroduceerd als "English Leather" vanwege de Koude Oorlog met de Sovjet-Unie. English Leather is sindsdien niet veel veranderd. Zelfde formule; dezelfde rechthoekige fles; hetzelfde grote houten dop. Zelfs Burt Reynolds droeg het en wie wil nu niet ruiken als The Bandit.

Hoe het ruikt: het is een vrij eenvoudige geur. Begint met een citrusgeur die langzaam vervaagt tot een houtachtige, leerachtige geur. Lekker fris.

Brut

brut

De originele Brut werd in 1963 op de markt gebracht als een luxe geur, maar in 1968 creëerde Fabergé (het bedrijf dat Brut bezit) een budgetversie genaamd "Brut 33" (de 33 was een verwijzing naar het feit dat het 33% minder geurig was dan het origineel).

Een paar jaar later hernoemden ze de budgetversie terug naar alleen 'Brut'. Zo ontstond een van de meest iconische goedkope aftershave's aller tijden. Brut's kenmerkende groene fles met zijn zilveren logo is bekend over de hele wereld.

Hoe het ruikt: mensen houden van of haten Brut. Ik ben er persoonlijk een fan van. De geur combineert streepjes van sandelhout, eikenmos, lavendel en jasmijn. Het is een soort agressieve geur.

Hai Karate

Hai Karate was een goedkope aftershave die van de jaren zestig tot de jaren tachtig in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd verkocht. Het werd eind 2014 opnieuw geïntroduceerd in Europa

Hai Karate stond bekend om zijn grappige televisieadvertenties en advertenties in tijdschriften, die zelfverdedigingsinstructies bevatten om dragers te helpen "vrouwen af te weren".

Bij elke fles Hai Karate kreeg je een klein instructieboekje met karatebewegingen die je moest gebruiken om de vrouwen af te weren nadat je deze onweerstaanbare geur hebt aangebracht.

Hai-Karate

Gebruik Hai Karate niet zonder deze zelfverdedigingsbewegingen te onthouden.

Hoe het ruikt: De combinatie van citrus, houtachtige, aromatische en kruidige tonen maakt het de perfecte betaalbare aftershave voor dagelijks gebruik.


Henley shirt

Henley shirt

Henley-shirts zijn comfortabel, praktisch, geweldig voor laagjes en goed voor alle seizoenen. Helaas, viel de…

Geef een reactie