Congreslid beschuldigt Amerikaanse regering van ‘enorme cover-up’ over UFO’s

Congreslid beschuldigt Amerikaanse regering van ‘enorme cover-up’ over UFO’s

Het Amerikaanse Congres hield in mei 2022 voor het eerst in meer dan 50 jaar een hoorzitting over UFO’s. Het bleek echter meer om UAP’s te gaan dan om UFO’s (wat eigenlijk hetzelfde is). UAP is de afkorting voor Unidentified Aerial Phenomena. Deze term wordt nu steeds gebruikt door velen in de regering van de Verenigde Staten, en niet UFO, wat toch teveel ‘spooky Fox Mulder’ vibes geeft.

Hoewel er toegeven wordt, dat er veel UFO-waarnemingen zijn die onverklaard blijven, verklaarden de regeringsfunctionarissen ook dat er geen bewijs is dat de aarde is bezocht door buitenaardse wezens. “Niet-geïdentificeerde luchtfenomenen vormen een potentiële bedreiging voor de nationale veiligheid, en ze moeten op die manier worden behandeld”, zei Rep. André Carson. “Te lang heeft het stigma rond UAP’s een goede inlichtingenanalyse in de weg gestaan.”

Rep. Rick Crawford zei: “De inlichtingengemeenschap heeft een serieuze plicht jegens de Amerikaanse belastingbetaler om te voorkomen dat potentiële tegenstanders zoals China en Rusland ons verrassen met onvoorziene nieuwe technologieën. “Deze commissie heeft de plicht om te begrijpen wat u doet om te bepalen of UAP’s nieuwe technologieën zijn of niet – en zo ja, waar komen ze vandaan?”

Het Office of the Director of National Intelligence meldde dat er sinds 2004 in totaal 144 van deze incidenten waren.

Nu, in januari 2023 heeft een Congreslid de Amerikaanse regering beschuldigt van een ‘enorme cover-up’ van UFO’s: Congreslid Tim Burchett, die al lang probeert de regering van de Verenigde Staten zover te krijgen dat ze al haar bevindingen over UFO’s openlijk toelichten, roept opnieuw op tot meer transparantie:

“Dit ding is een enorme doofpotaffaire, om welke reden dan ook”, verklaarde Rep. Burchett aan Newsweek “En ik heb gewoon het gevoel dat Amerika er klaar voor is, we moeten het weten en stoppen met alle bedriegerijen.” Burchett wil, net als iedereen die de vrijgegeven “Tic Tac”-beelden uit de cockpit van een Amerikaanse straaljager heeft gezien, begrijpen hoe een vliegtuig zich kan gedragen zoals te zien is in de video’s.

“Als je een mens zou zijn en de bochten zou maken die in sommige van deze beelden te zien zijn, zou je letterlijk in ketchup veranderen”, zei hij. ‘Ik bedoel, je zou weg zijn … het is iets anders, niet van deze wereld. “We hebben dit ding verdoezeld sinds de jaren ’40, sinds Roswell of daarvoor, geloof ik,” voegde Burchett eraan toe.

“Ik vertrouw de overheid niet”, vervolgde hij. “Er zit een arrogantie in en ik denk dat het Amerikaanse publiek het aankan en dat ze alles moeten vrijgeven, ook als ze een vaartuig hebben, wat ik geloof dat er op een gegeven moment was. We hebben een aantal materialen verkregen die niet van deze wereld zijn en die door verschillende leden van de industrie worden bestudeerd, is mij verteld. In september vorig jaar gaf Dr. Gary Nolan van het Nolan Lab aan de Stanford University toe dat hij en tientallen andere wetenschappers aan verschillende UFO gerelateerde zaken werken.

uap

In 2020 vertelde een astrofysicus genaamd Eric W. Davis, die als onderaannemer en vervolgens adviseur voor het Pentagon UFO-programma werkte, aan de New York Times dat hij materialen had onderzocht die “we het zelf niet konden maken”. Hij zei ook dat hij in maart 2020 geheime briefings had gegeven aan een bureau van het ministerie van Defensie, waarin het ophalen en onderzoeken van “buitenwereldse voertuigen die niet op deze aarde zijn gemaakt” werd besproken.

Ter ondersteuning van de bewering van Burchett verzocht de inlichtingencommissie van de Senaat in juli 2020 de UFO-onderzoekers van het Pentagon om zich meer te concentreren op specifiek “niet door mensen gemaakt”.

“Een deel van het probleem is dat er twee rapporten zijn”, zei Burchett. “Er is er één die openbaar is gemaakt en er is er één die geheim is. Dus als een congreslid op de hoogte wordt gebracht van de geheime briefing, is het hem volgens de wet in principe niet toegestaan om zelfs maar te praten over wat erin staat, zelfs als het iets is dat ze al weten.

Vorige week bracht het Pentagon eindelijk zijn langverwachte (en vertraagde) UFO-rapport uit, dat nu 510 gevallen omvat. In het rapport zijn er 171 UAP-waarnemingen (Unidentified Aerial Phenomena, zoals de regering liever UFO’s noemt) “niet gekarakteriseerd en niet toegeschreven”. “Sommige van deze niet-gekarakteriseerde UAP’s lijken ongebruikelijke vluchtkenmerken of prestatievermogens te hebben vertoond en vereisen verdere analyse”, aldus het rapport.

Wat die dingen zijn, is dankzij verduistering door de overheid, nog steeds een mysterie voor het Amerikaanse publiek.

Lees ook: Zijn UFO’s echt?


Geef een reactie