Zijn UFO’s echt?

Zijn UFO’s echt?

Kort nadat NASA haar eerste openbare briefing over UFO’s hield, waarin werd verklaard dat onverklaarbare UAP’s (Unidentified Aerial Phenomena) “over de hele wereld” zijn waargenomen, werd de UFO-onderzoekswereld opgeschrikt door wilde nieuwe beweringen van een klokkenluider van een Amerikaans inlichtingdienst.

De klokkenluider, de 36-jarige David Charles Grusch, een veteraan van het National Geospatial-Intelligence Agency (NGA) en het National Reconnaissance Office (NRO), beweert dat de Verenigde Staten niet alleen UFO’s van niet-menselijke oorsprong heeft geborgen en bestudeerd, maar ook buitenaardse lichamen heeft gevonden op UFO-crashlocaties.

Grusch’s beschuldigingen van een overheidsdoofpot met betrekking tot UFO’s en buitenaardse wezens worden serieus genoeg genomen om de Amerikaanse congres te laten aan te kondigen dat ze van plan is een hoorzitting te houden om hun geldigheid te onderzoeken.

“Deze geheime programma’s bergen voertuigen van niet-menselijke oorsprong op, noem het ruimtevaartuigen als je wilt, niet-menselijke voertuigen die zijn geland of gecrasht”, vertelde Grusch deze week aan onderzoeksjournalist Ross Coulthart.

David-Charles-Grusch-UFO
David Charles Grusch

Hij beweert ook dat de informatie waarvan hij op de hoogte was tijdens zijn 14 jaar bij de Amerikaanse overheid illegaal is achtergehouden voor het Congres.

Grusch’s verhaal, wordt nu bevestigd door een andere journalist die beweert dat meerdere bronnen binnen de militaire en inlichtingengemeenschappen hem hebben verteld dat de Verenigde Staten in het bezit zijn van minstens een dozijn buitenaardse ruimtevaartuigen.

Meerdere getuigenissen

Dit is niet de eerste keer dat regeringsfunctionarissen suggereren dat de VS mogelijk buitenaardse ruimteschepen bezitten. “Ik kreeg een aantal jaren geleden te horen dat Lockheed enkele van deze teruggevonden materialen had”, zei wijlen senator Harry Reid, die vocht voor meer openbaarmaking. ‘En ik probeerde, voor zover ik me herinner, een geheime goedkeuring van het Pentagon te krijgen om me naar de spullen te laten kijken. Dat zouden ze niet goedkeuren.”

De voormalig plaatsvervangend adjunct-secretaris van Defensie, Christopher Mellon, meldde onlangs dat hij met meer dan vier getuigen heeft gesproken die zeggen dat ze op de hoogte zijn van “een geheim programma van de Amerikaanse regering met betrekking tot de analyse en exploitatie van materiaal dat is teruggevonden van buitenaardse vaartuigen … Sommigen hebben verstrekte informatie aan de inspecteur-generaal van de inlichtingengemeenschap, anderen rechtstreeks aan de staf van de toezichtscommissies van het congres.

Auteur Michael Shellenberger schrijft op Substack dat “meerdere bronnen die dicht bij de zaak staan naar voren zijn gekomen om te bevestigen dat de kernclaims van Grusch accuraat zijn. De betrokken personen zijn allemaal hooggeplaatste inlichtingenfunctionarissen van de Amerikaanse overheid. Twee van hen hebben nu een getuigenis afgelegd, voor zowel de AARO [All-domain Anomaly Resolution Office] als het Congres.”

Sue Gough, woordvoerder van het Ministerie van Defensie, die de afgelopen jaren herhaaldelijk UFO- en buitenaardse claims heeft ontkend, zei over de getuigenis van David Grusch: “Tot op heden heeft het AARO geen verifieerbare informatie ontdekt om te bevestigen dat er in het verleden of momenteel programma’s bestaan met betrekking tot het bezit of reverse-engineering van buitenaards materiaal.”

Shellenberger daarentegen verklaart dat zijn “bronnen allemaal woede en frustratie uiten over de ontkenning door het Pentagon van het bestaan van niet-menselijke vaartuigen en materialen.”

“De ontkenningen die worden geuit door Susan Gough en het Pentagon zijn specifiek gekozen om AARO als bron van informatie te gebruiken, terwijl Grusch al heeft aangegeven dat AARO geen toegang had,” vertelde een bron hem. “En dus hebben ze natuurlijk niets ontdekt.”

Grusch heeft specifiek een klacht ingediend bij het Bureau van de Inspecteur-Generaal van de Inlichtingengemeenschap omdat het leger en de inlichtingengemeenschap hun bevindingen niet op de juiste manier hebben gerapporteerd aan AARO en het Congres.

Shellenberger meldt ook dat een andere bron die zei informatie te hebben gedeeld met AARO en het Congres tegen hem zei: “Ik weet van minstens 12-15 vaartuigen.”

Meerdere bronnen die met Shellenberger spraken “zeiden dat ze zich verplicht voelden om publiekelijk naar buiten te treden om de claims van Grusch te bevestigen, maar dat ze niet wilden dat hun namen werden gebruikt” vanwege geheimhoudingsovereenkomsten, maar ze gaven toe dat het Pentagon en militaire contractanten de niet-menselijke ruimtevaartuigen op verschillende locaties bewaren, waaronder Area 51 in Nevada.

“Wat Grusch deed, was de eerste grote stap om de informatie naar buiten te brengen,” zei een van hen.

Vaticaan hielp bij berging UFO

Vaticaan-UFO

De nieuwste bewering van de Air Force-veteraan David Grusch is dat het “Vaticaan betrokken was” bij de eerste missie van het vermeende geheime UFO-bergingsprogramma van de Verenigde Staten.

“Het is al lang bekend dat het regime van de Italiaanse dictator Benito Mussolini talloze UAP’s [Ongeïdentificeerde Luchtverschijnselen, oftewel UFO’s] heeft gedocumenteerd. Een intern memo van de Italiaanse geheime diensten bevat primitieve tekeningen van de UAP’s”, vertelde hij aan NewsNation.

“In 1933 was de eerste berging in Europa, in Magenta, Italië. Ze hebben een gedeeltelijk intact voertuig geborgen en de Italiaanse regering heeft het verplaatst naar een beveiligde luchtmachtbasis in Italië tot ongeveer 1944-1945.

“De Paus heeft dat via achterkanalen doorgegeven en de Amerikanen verteld wat de Italianen hadden, en uiteindelijk hebben we het in beslag genomen.”

Grusch zegt dat naar zijn mening de Amerikaanse regering al tientallen jaren een desinformatiecampagne voert met betrekking tot buitenaardse wezens en UFO’s.

Het Roswell-incident

Roswell

Onderdeel van die campagne, volgens Grusch, heeft te maken met het beruchte Roswell-incident uit 1947.

“Je kan enkele van deze getuigen vertrouwen”, zei hij over degenen die destijds naar voren kwamen, en voegde eraan toe dat hij het Air Force-rapport uit 1994 heeft gelezen dat naar verluidt het Roswell-incident ontmaskerde.

“Die analyse die ze deden was echt prutswerk”, zei hij. “Ik bedoel, zelfs iemand met analytische vaardigheden… als je het leest, kun je concluderen dat ze verschillende situaties aan elkaar plakken, zoals crashtestdummy’s en weerballonnen. De luchtmacht beweert gewoon dat de stadsbewoners die het persoonlijk hebben gezien, zich alles inbeeldden. Ze hebben dat hele rapport bedacht om desinformatie te verspreiden.”

Jim Shell, voormalig hoofdwetenschapper van het Space Innovation and Development Center bij Air Force Space Command, en de recentelijk gepensioneerde kolonel van het leger en voormalig legerverbindingsfunctionaris voor de UAP Task Force van de Verenigde Staten, Karl E. Nell, ondersteunen ook de beweringen van Grusch.