Max Verstappen gaat samenwerken met EA om meer content in zijn games te brengen

Max Verstappen gaat samenwerken met EA om meer content in zijn games te brengen

Tweemalig Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen gaat samenwerken met game company EA om meer content in zijn games te brengen. Als onderdeel van de deal zal hij content creëren voor de games in het brede portfolio van EA.

EA Sports zal ook sponsor zijn voor zijn F1 races, inclusief het EA-logo op zijn auto en op het kingedeelte van zijn helm. Verstappen staat bekend als een fervent gamer, hij speelt F1 Manager en neemt deel aan virtuele Formule 1-races. Hij maakte opmerkingen over de lage F1 Manager 22-ratings van één van zijn teamgenoten tijdens een race. Verstappen nam onlangs deel aan de 24-uursrace van Virtual Le Mans, maar viel uit nadat hij door verbroken verbindingen achterop raakte.

Dit houdt zijn liefde voor virtueel racen niet tegen want Max installeerde onlangs een F1-simulator in zijn privéjet van € 13,5 miljoen. De F1-coureur is een grote fan van EA’s bibliotheek met sportgames, waardoor de samenwerking perfect past.

Er wordt gezegd dat hij een grote FIFA-fan is en dat hij FIFA Ultimate Team-pakketten (FUT) voor races heeft geopend. Codemasters, de ontwikkelaar van de officieel gelicenseerde F1-games, is ook eigendom van EA en later dit jaar komt er een nieuwe game uit.

EA-games-max-verstappen

Over de samenwerking zei Verstappen: “Of het nu gaat om het spelen van games met mijn vrienden of om competitief te blijven wanneer ik niet op het circuit ben, EA Sports is altijd een groot deel van mijn leven geweest. “EA Sports is een icoon voor zoveel miljoenen fans en ik ben er trots op hen te vertegenwoordigen voor het seizoen 2023.”

We weten niet wat voor soort content Verstappen gaat maken, maar we zijn verheugd om te zien wat hij kan toevoegen aan EA-games. EA Sports gaf een verklaring af waarin stond: “Max is een vasthoudende concurrent en echte kampioen die een diepe liefde voor games en spel deelt. “Terwijl hij de geschiedenis van de Formule 1 binnen racet, zijn we verheugd om met hem samen te werken als een van de beste atleten ter wereld om meer fans samen te brengen via onze EA Sports-ervaringen.”

Lees ook: Alles over de Formule 1 2023


Rose Bertram

Rose Bertram

Rose Bertram (27) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze…

Geef een reactie