Jake Paul vecht tegen oud-UFC-ster Nate Diaz

Jake Paul vecht tegen oud-UFC-ster Nate Diaz

Jake Paul, de nieuwe vriend van topschaatser en all-round schoonheid Jutta Leerdam, heeft zijn volgend gevecht aangekondigd. De youtube ster die bokser werd, zal het op zaterdag 5 augustus opnemen tegen voormalig UFC-vechter Nate Diaz. Het gevecht zal een bokswedstrijd van acht ronden zijn en speelt zich af in Dallas, Texas.

Het lijkt erop dat één echte bokser genoeg was voor Jake Paul. Het “Problem Child” heeft aangekondigd dat hij op 5 augustus (AEST) zal terugkeren naar de ring tegen UFC-legende Nate Diaz in een 185-pond catchweight boksgevecht. Paul (6-1) heeft net de eerste nederlaag van zijn jonge carrière geïncasseerd – een split decision verlies tegen zwaargewicht kampioen Tyson Fury’s jongere broer Tommy in Saoedi-Arabië in februari.

Fury, die pas 23 is maar al 9 gewonnen wedstrijden en 0 verloren heeft in zijn prille carrière, was de eerste echte bokser die Paul had gevochten na zijn vroegere uitstapjes in de sport, waaronder overwinningen tegen YouTuber AnEsonGib, ex-NBA-speler Nate Robinson en voormalige UFC-vechters Ben Askren, Tyron Woodley (twee keer) en Anderson Silva.

Nadat Jake is verslagen door Fury, zal hij het vechten tegen mixed martial artists hervatten, ook al heeft Diaz wat boks ervaring, door jarenlang in Oakland te hebben getraind met voormalig wereldkampioen Andre Ward.

“Naast Canelo is hij de grootste ding in het boksen”, zei Diaz in een verklaring over het gevecht met Paul. “Ik ben van plan om te winnen. Ik ben de koning van vechtsporten, en dan ga ik terug om mijn UFC-kampioenschappen te halen. Diaz heeft 22 gevechten gewonnen als prof, waaronder de overwinning tegen Conor McGregor met 1-2, die leidde tot de eerste nederlaag van de Ier in de UFC.

Jake Paul is al bijna drie jaar aan het hengelen om tegen Diaz te vechten en nu lijkt het erop dat zijn wens zal worden ingewilligd. “Mijn laatste gevecht eindigde niet zoals ik wilde, maar het resultaat was het beste wat mijn professionele boksambities had kunnen overkomen”, zei hij, “Nu denkt de wereld dat ik kwetsbaar ben, terwijl alles wat ik ben meer gefocust is dan ooit.

Mijn team wilde dat ik daarna een gemakkelijk gevecht zou aangaan, maar zo ben ik niet. “Nate Diaz wordt beschouwd als één van de beste vechters aller tijden. “Mensen vertellen me dat Nate al jaren met Andre Ward traint, dat hij een krankzinnig uithoudingsvermogen heeft, dat hij weigert op te geven. “Ik ben de klap backstage in Arizona niet vergeten, en op 5 augustus zal een ‘Problem Child’ de ‘Stockton G’ verslaan en uitschakelen.”

Jake en Jutta

Op het gebied van de romantiek schijnt het tussen jake en jutta nog flink aan te zijn. In een youtube video was de 24-jarige Leerdam te zien in een privéjet, waarin ze tegenover Paul zat, terwijl ze zijn hand continu vasthield. „Ik ben single en jij?”, daagde Leerdam haar nieuwe vriend uit. „Dat vindt hij niet leuk, hè?” Paul reageerde: „Wat zijn we? Dat vinden we nog wel uit, het is lastig.”

Even later gaat de YouTuber wat serieuzer in op hun relatie in een levensupdate. “Ik heb een nieuwe vriendin, dat is cool”, vertelt hij aan zijn fans. “Het is zo verfrissend. Ze is een wereldkampioen en ik ben zo onder de indruk van haar werkethiek. Ze is echt een engel, ze heeft zo’n puur hart, is genereus en heeft mij echt geholpen toen ik door een donkere periode ging.”

Jake-Paul-Jutta-Leerdam

Jutta Leerdam en Jake Paul bevestigden anderhalve week geleden dat ze een relatie hebben. „I’m Dutch now”, schreef Paul bij foto’s waarop ze hand in hand lopen en rennen, waarbij hij het account van Leerdam ook vermeld had.

Eerder had Jutta een relatie met collega Koen Verweij. In augustus vorig jaar gingen zij uit elkaar.