Trailer Furiosa: A Mad Max Saga

Trailer Furiosa: A Mad Max Saga

Eindelijk krijgen fans van de iconische actiefranchise een voorproefje van Anya Taylor-Joy als een jongere versie van Charlize Theron’s woestijnheldin in de Mad Max Fury Road-prequel Furiosa, naast Chris Hemsworth’s opvallende vertolking als de gestoorde antagonist, Dementus.

Na de onthulling op CCXP heeft Warner Bros. Pictures officieel de trailer gepresenteerd voor George Miller’s Furiosa: A Mad Max Saga, de aankomende prequel van Fury Road uit 2015. De film zal het moeizame thuiskomen van Furiosa (Taylor-Joy) in detail uitwerken, nadat zij gevangen is genomen uit de ”Green Place of Many Mothers” en wordt vastgehouden door de Biker Horde onder leiding van Oorlogsheer Dementus (Hemsworth).

De officiële beschrijving onthult extra plotdetails: “Dwars door het Woestenij trekken ze, waarbij ze de Citadel tegenkomen die wordt geregeerd door De Onsterfelijke Joe. Terwijl de twee tirannen strijden om dominantie, moet Furiosa vele beproevingen doorstaan terwijl ze de middelen verzamelt om haar weg naar huis te vinden.”

Anya Taylor-Joy in ‘Furiosa’ | Image: Warner Bros. Pictures

George Miller neemt opnieuw plaats in de regisseursstoel voor de aankomende film, in samenwerking met Nico Lathouris aan het scenario. Het duo streeft ernaar het rijke universum van Mad Max uit te breiden, een hoeksteen in het domein van post-apocalyptische franchises die meer dan drie decennia geleden ontstond.

Geroemd om zijn adembenemende stunts en tastbare effecten, verwierf de filmstijl van Fury Road bij zijn uitgave veel lof en dwong filmstudio’s tot heroverweging van het overheersende gebruik van CGI binnen het actiefilmgenre.

Furiosa-2024
Image: Warner Bros. Pictures

Charlize Theron

In 2020 kwamen nieuwe details naar voren over het verhaal van Furiosa, wat verschillende reacties van de cast uitlokte. Charlize Theron was zeer verdrietig na de beslissing om de actrice te vervangen, en omschreef dit als “hartverscheurend”. Daarentegen bracht Anya Taylor-Joy, die de rol overnam, haar immense enthousiasme over, en deelde dat ze het personage gretig omarmde en al was begonnen met het visualiseren van haar vertolking. Ondertussen laat Chris Hemsworth een afwijking van zijn gebruikelijke rollen zien en wordt beschreven als “totaal tegen zijn type spelend” als de hoofdschurk.

Furiosa-2024
Chris Hemsworth in ‘Furiosa’ | Image: Jasin Boland

Fury Road-acteurs Nathan Jones en Angus Sampson zullen hun rollen als Rictus Erectus en The Organic Mechanic respectievelijk opnieuw vertolken. Verschillende crewleden van de boscoop-hit uit 2015 keren ook terug, waaronder scenarioschrijver Lathouris, filmredacteur Margaret Sixel, kostuumontwerper Jenny Beavan en componist Tom Holkenborg.

De productie van het project vond eind 2022 plaats in New South Wales, Australië, en markeerde de grootste filmproductie in de geschiedenis van het land. Er wordt gemeld dat er een bedrag van 233 miljoen Amerikaanse dollars aan de productie binnen Australië werd besteed.

Furiosa: A Mad Max Saga staat gepland om op 24 mei 2024 in de bioscopen te verschijnen.


vinted