Whisky tegen verkoudheid

Whisky tegen verkoudheid

Een Hot Toddy 

Er is weer een griepepidemie op komst. Veel mensen lopen nu al snotterend en snuitend over straat. Natuurlijk is een griepje of een verkoudheid iets waar je zo snel mogelijk van af wil komen. Fijn dus dat het beste medicijn gewoon bij jou thuis in de drankkast staat: whisky.

Volgens Dr. William Schaffner, van het Vanderbilt University Medical Center, werkt whisky goed tegen verkoudheid. Dit zou komen omdat het ervoor zorgt dat de bloedvaten uitzetten, waardoor de infectie sneller wordt teruggedrongen. Nu kun je whisky puur drinken, maar dan is de kans dat je de volgende dag een kater hebt groter dan dat het je verkoudheid verhelpt. Je kunt het ook verwerken in een drankje dat in Nederland bekend staat als de ‘Hot Toddy’.

hot-toddy

De cocktail ‘The Hot Toddy’ lijkt volgens kenners dé remedie tegen een verkoudheid. Wat dat is? Denk aan een warme, ietwat zure thee met een flink potente whisky, opgekruid met kaneel, suiker en steranijs.

De geschiedenis van deze drank gaat terug tot 1837, toen de Hot Toddy in een artikel werd genoemd als oplossing bij kinderen met verkoudheid. Hou ze goed warm, stop ze vol eten en geef ze voldoende “hot stimulating drinks, of which hot toddy is best.”

Hot Toddy-recept

Ingrediënten:

  • 50 ml whisky (Maker’s Mark of Johnnie Walker Black Label)
  • Het sap van een halve citroen
  • 1 suikerklontje
  • 3 kruidnagels
  • Honing

Bereiding

Doe een barlepel honing met 3 kruidnagels in een glazen mok. Schenk de Johnnie Walker erbij en het citroensap. Voeg een suikerklontje toe. Schenk het glas vol met kokend water en roer tot de honing is opgelost.

Zie ook de onderstaande video:

Topdrinks - Whisky voor elke gelegenheid, 
snel en voordelig thuisbezorgd

Geef een reactie