The Book of Boba Fett – Is de nieuwe Star Wars spin-off op Disney+ het waard om te kijken?

The Book of Boba Fett – Is de nieuwe Star Wars spin-off op Disney+ het waard om te kijken?

The Book of Boba Fett episode 1: Stranger in a Strange Land.

Let op spoilers !

De langverwachte terugkeer van de beste cameo van The Mandalorian seizoen 2 is eindelijk bij Disneyplus te zien. Temuera Morrison als Boba Fett is in zijn beste beskar, Onze favoriete premiejager krijgt eindelijk zijn tijd om te schitteren, en na de eerste aflevering gezien te hebben, kunnen we concluderen dat de man die slechts vier regels (vijf zinnen) sprak in de originele trilogie van George Lucas zijn eigen show helemaal verdient.

Het verhaal

The Book of Boba Fett legt uit in een droom van Boba, hoe de beroemde bounty-hunter ontsnapte aan de Sarlacc en zijn schijnbare ondergang in Return of the Jedi. Het is maar kort, en we hebben het gevoel dat we niet zullen terugkeren naar hoe Boba het monster met de tentakels overleefde… wat jammer is, maar naar de huidige tijd. Het gaat een beetje moeizaam op Tatooine, nu Jabba the Hutt zijn onfortuinlijke einde heeft gevonden. Zit onze Bounty-hunter op de troon en dat lijkt misschien gemakkelijk, maar heersen over de door misdaad bezaaide planeet van zand en Zandmensen is duidelijk een stuk moeilijker dan Fett en zijn rechterhand dachten dat het zou zijn.

The-Book-of-Boba-Fett

Crime-Boss

Nu Boba de grote crime-boss is geworden wil hij in plaats van met angst, met respect regeren. Het is een riskante strategie die duidelijk niet loont dankzij een aanslag op zijn leven. Achter elke geweldige man staat een geweldige vrouw, en in The Book of Boba Fett is dat Fennec Shand van Ming-Na Wen.

Jennifer Beals van Flashdance speelt Twi’lek-maffiabaas Garsa Fwip, en we vermoeden dat zij degene is achter de aanval op Boba. Er stinkt iets in Tatooine, en dat zijn niet alleen de Gammoreans. ‘Stranger in a Strange Land’ knipoogt volop naar de originele trilogie en alles wat sindsdien is gekomen, met als bijzonder hoogtepunt de vluchtige verschijning van Bossk. De premiejager van Trandoshan heeft misschien dan The Mandalorian gemist, maar we hopen dat hij een grotere rol krijgt bij Boba.

The-Book-of-Boba-Fett

Star Wars Holiday Special

Max Rebo komt ook even langs, wat verder bevestigt dat The Book of Boba Fett een losse bewerking moet zijn van ‘Tales from Jabba’s Palace’. The Book of Boba Fett speelt zich vijf jaar na Return of the Jedi af en net na het einde van seizoen twee van The Mandalorian. De Republiek, waaronder Luke Skywalker en Leia Organa, werken aan de wederopbouw van hun regering. (Tatooine maakt er echter geen deel van uit.) Ben Solo, ook bekend als Kylo Ren, is vier jaar oud. Er zijn tientallen jaren tussen deze show en de Sequel Trilogy, wat betekent dat het het gevoel van de Original Trilogy kan worden behouden.

The Book of Boba Fett vertelt een verhaal is dat al 43 jaar in de maak is sinds het voor het eerst opdook in de Star Wars Holiday Special. Het is te vroeg om te zeggen of dit de volgende versie van The Mandalorian is, maar als de eerste aflevering, geregisseerd door Robert Rodriguez en geschreven door Jon Favreau, iets is om te laten zien wat er op komst is, kunnen we ervan uitgaan dat, The Book of Boba Fett inderdaad waard is om te kijken.

Boba-Fett

The Book of Boba Fett  ‘Stranger in a Strange Land ‘ is nu te zien op Disney+, met nieuwe afleveringen iedere woensdag.


Geef een reactie