De nieuwe Jurassic World Trailer is geweldig

De nieuwe Jurassic World Trailer  is geweldig

Jurassic World Dominion heeft zojuist zijn eerste officiële trailer online uitgebracht en het ziet er van begin tot eind spectaculair uit. De film, die op 10 juni van dit jaar in de bioscoop zal verschijnen, is het derde deel in de Jurassic World-serie van Chris Pratt en is de zesde film in de totale Jurassic Park-franchise.

Jurassic-World-Dominion
© Universal Pictures

In de laatste film Jurassic World: Fallen Kingdom werden dinosaurussen, die genetisch gemanipuleerd waren, uit gevangenschap bevrijd en over de hele wereld verscheept.

De trailer van Jurassic Park Dominion onthult de gevolgen van die acties. Dinosaurussen leven – en jagen – nu overal ter wereld, met het delicate evenwicht tussen het menselijk leven en het leven van dinosauriërs dat bijna op instorten staat. Zoals het verhaal van de trailer suggereert, zou het menselijk leven op de rand van uitsterven kunnen staan als er niets wordt gedaan om het evenwicht te herstellen.

jurrasic-world
© Universal Pictures

De volgorde van de Jurassic films is dus deze:

Dinosaurussen waren uitgestorven, werden toen teruggebracht voor een themapark (waar mensen uiteindelijk werden opgegeten), daarna waren er een aantal vervolg-films (meer mensen opgegeten), en vervolgens teruggebracht voor een ander themapark (misschien niet het beste idee, mensen werden opgegeten). Jurassic World: Fallen Kingdom pikt het op met de dino’s – bedreigd door een vulkaan – die zijn gered van het eiland. Wanneer wordt geprobeerd ze op de zwarte markt te verkopen. Natuurlijk breken die (weer) los, en nu zitten we met ze opgescheept.

Dr. Alan Grant, Sattler en Malcolm maken een terugkeer in ‘Jurassic World Dominion’.

Alan-Grant
© Universal Pictures

Dr. Alan Grant, Sattler en Malcolm maken een terugkeer in de trailer van ‘Jurassic World Dominion’. Er maar weinig personages die zo deel uitmaaken van het originele Jurassic Park als Dr. Alan Grant, gespeeld door Sam Neill. En hij keert hier terug naar de dinosaurus-wereld nadat hij voor het laatst verscheen in Jurassic Park III uit 2001.

Ook Dr. Ellie Sattler (Laura Dern), Grants voormalige collega en romantische partner, keert voor het eerst sinds die film terug. En natuurlijk Dr. Ian Malcolm. Jeff Goldblum’s favoriete wiskundige speelde in de eerste twee Jurassic Park-films voordat hij terugkeerde voor een korte cameo in de laatste aflevering van de franchise, Jurassic World: Fallen Kingdom, in 2018.

Ook zien we Chris Pratt, Bryce Dallas Howard en andere castleden uit de vorige twee Jurassic World-films in Jurassic World Dominion. Waarbij de twee verschillende trilogieën van de reeks volledig worden samengevoegd.

jurrasic
© Universal Pictures

Bijzonder veel actie

De nieuwe trailer bevat een aantal leuke uitwisselingen tussen de nieuwe en oude castleden (Owen Grady van Grant en Pratt hebben een bijzonder grappig stukje), samen met een absoluut absurde hoeveelheid dinosaurusactie. Als je bang was dat alle terugkerende personages betekenden dat er minder dinosaurussen zouden zijn, vrees dan niet. Want Jurassic World Dominion lijkt verreweg de meeste dinosaurus-actie te bevatten dan enig ander franchise-aflevering.

De trailer van Dominion bevat alle kleine details die duiden op een veelbelovende film, we kunnen er zeker niet op wachten.

Jurassic World Dominion komt op 10 juni in de bioscoop.

Geef een reactie