Vikings: Valhalla Trailer onthult epische gevechtsscènes

Vikings: Valhalla Trailer onthult epische gevechtsscènes

Vikings: Valhalla speelt zich 100 jaar na de originele Vikings-serie af en gaat om echte personages uit die tijd, waaronder Leif Eriksson (Sam Corlett), Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de Noordse prins Harald Sigurdsson (Leo Suter). Andere castleden zijn Bradley Freegard, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Caroline Henderson, Laura Berlin en David Oakes.

De nieuwe serie voor Netflix is gemaakt door Die Hard-schrijver Jeb Stuart, die ook dienst doet als showrunner, en uitvoerend geproduceerd door de originele Vikings-maker Michael Hirst.

De originele Vikings-show liep zes seizoenen en speelde Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Alexander Ludwig, Gustaf Skarsgård en Georgia Hirst. Gemaakt door Michael Hirst, die elke aflevering van de hele serie schreef, stond de show bekend om zijn gedurfde en authentieke kijk op de Viking-cultuur.

Het afsluitende seizoen, Vikings seizoen 6, eindigde in 2020, met Vikings: Valhalla aangekondigd voor 2022 bij Netflix.

Vikings: Valhalla

Echte historische karakters

De volledige Vikings: Valhalla-trailer is nu vrijgegeven door Netflix, en richt zich op echte karakters van dat tijdperk, die toevallig enkele van de meest populaire en bekende Vikings in de geschiedenis zijn, met name in de 11e eeuw.

Vikings: Valhalla speelt zich 100 jaar na de gebeurtenissen van de originele Vikings-serie af en volgt de toename van de spanningen tussen de Vikingen en het Engelse koningshuis, evenals de botsing over Christelijke en heidense overtuigingen, en neemt Eriksson, Eriksdotter en prins Sigurdsson mee op een epische reis van Kattegat naar Engeland en verder.

“This blood is not my blood. It is our blood. It is Viking blood”

Bloedige veldslagen

De nieuwe serie combineert historische authenticiteit met hetzelfde soort drama, geweld en ruige actie die fans van de serie gewend zijn.

Fans van Vikings zullen zeker tevreden zijn met Vikings: Valhalla, omdat het hetzelfde niveau van intensiteit en historische authenticiteit lijkt te hebben dat de show zo’n grote hit maakte. Focussen op de echte mensen van die tijd zorgt voor een verleidelijke toevoeging aan de mythos van de serie, maar het lijkt erop dat er geen offers zijn gebracht in termen van het bloedige geweld en de rijke karakters.

“Mijn doel is, dat helemaal aan het einde, dat je terugkijkt op deze ongelooflijke tijdsperiode en zegt:” Wauw, het was echt te gek toen ze die Saksen gewoon aan het vermoorden waren. Ik mis de puurheid van dat moment'”, aldus showrunner Jeb Stuart.

Valhalla

In de Noorse mythologie is Valhalla ”de hal van de verslagenen”, een majestueuze, enorme zaal in Asgard, geregeerd door de god Odin. De helft van degenen die in de strijd sneuvelen, reizen na hun dood naar het Walhalla, geleid door Valkyries om bij Odin te zijn, terwijl de andere helft door de godin Freyja wordt gekozen voor het veld Fólkvangr.

In Valhalla voegen de dode krijgers zich bij de massa’s van de gesneuvelden (bekend als de Einherjar) en verschillende legendarische Germaanse helden en Koningen, terwijl ze zich voorbereiden om Odin te helpen tijdens Ragnarök.

De show zorgt ook voor een geweldige springplank voor nieuwe fans die de originele serie niet hebben gezien, omdat er een mooie kloof van 100 jaar is om nieuw publiek (evenals fans van het origineel) in te laten springen zonder meerdere seizoenen eerst te moeten bingen.

Bekijk hieronder de trailer van Vikings: Valhalla.

Vikings: Valhalla gaat op 25 februari in première op Netflix.


Geef een reactie