Grootste zoektocht naar Monster van Loch Ness in meer dan 50 jaar gepland

Grootste zoektocht naar Monster van Loch Ness in meer dan 50 jaar gepland

Het Loch Ness Centrum in Drumnadrochit, Schotland, heeft aangekondigd dat de grootste zoektocht naar het ongrijpbare Monster van Loch Ness in meer dan 50 jaar zal plaatsvinden op 26 en 27 augustus. De zoektocht wordt georganiseerd door een groep vrijwillige onderzoekers die zichzelf Loch Ness Exploration noemen.

Ze beweren dat dit de grootste zoektocht naar Nessie zal zijn sinds het Loch Ness Onderzoeksbureau in 1972 uitgebreid naar het wezen zocht. Sinds Adomnán schreef in het Leven van St. Columba over een “waterbeest” dat in het jaar 565 een man aanviel die in het meer zwom, zijn er honderden meldingen van waarnemingen van het Monster van Loch Ness geweest. De allereerste foto van het vermeende monster werd in 1933 genomen door Hugh Gray.

Waarnemingen van het Monster van Loch Ness zijn toegeschreven aan een reeks oorzaken zoals de golven veroorzaakt door vogels, een grote paling, een olifant van een rondreizend circus, een Groenlandse haai, zeehonden, een Europese meerval, otters, herten, bomen, seismisch gas, een nog onontdekte schildpad of een plesiosaurus die op de één of andere manier al decennia heeft overleefd.

Nessie

Nu hoopt Loch Ness Exploration de waarheid te vinden.

“Gedurende het weekend zal survey-apparatuur die nog nooit eerder op Loch Ness is gebruikt, worden ingezet om de geheimen van het mysterieuze water te onthullen,” schreef Loch Ness Exploration. “Dit omvat thermische drones om thermische beelden van het water vanuit de lucht te produceren met behulp van infraroodcamera’s, aangezien het waarnemen van warmte van bovenaf een cruciaal onderdeel kan vormen voor het identificeren van eventuele mysterieuze afwijkingen.”

“We hopen een nieuwe generatie Loch Ness-enthousiastelingen te inspireren en door deel te nemen aan deze grootschalige oppervlaktebewaking, krijg je de echte kans om persoonlijk bij te dragen aan dit fascinerende mysterie dat zoveel mensen van over de hele wereld heeft geboeid,” zei Alan McKenna van Loch Ness Exploration.

Of ze iets zullen vinden, valt nog te bezien. Zeker als één theorie over het Monster van Loch Ness waar is. Volgens die theorie bestaan wezens als het Monster van Loch Ness en Bigfoot daadwerkelijk in een parallel universum, wat zou verklaren waarom ze zo ongrijpbaar zijn en nooit zijn gevangen.