Beste verwachte nieuwe TV-series in 2023

Beste verwachte nieuwe TV-series in 2023

Een nieuw jaar betekent nieuwe tv-series om te kijken, en 2023 ziet er veelbelovend uit voor het kleine scherm. Of je nu op zoek bent naar iets nieuws of de dagen aftelt tot je favoriete serie terugkeert, er is zoveel om naar uit te kijken in verschillende genres in het komende jaar. Wij hebben de meest verwachte tv-serie’s van 2023 geselecteerd op basis van google-zoekopdrachten en de persoonlijke keuze van de redactie van mannenmag.nl.

The Last of Us

Release date: 16 January 2023

Er is alle reden om enorm enthousiast te zijn over Naughty Dog en HBO’s “verbeterde” tv-aanpassing van de videogame The Last of Us. Het zal redelijk dicht bij het oorspronkelijke plot blijven: Joel (Pedro Pascal), een grijze smokkelaar met een tragisch verleden, heeft de taak een tienermeisje (Ellie, gespeeld door Bella Ramsey) door het post-apocalyptiche Amerikaanse landschap te begeleiden. Onder de bedreiging van geïnfecteerden en wanhopige overlevenden wordt het een meedogenloze en hartverscheurende reis. Gelukkig hoeven we hier niet lang op te wachten, met een release medio januari die onlangs is bevestigd.

Te zien bij: HBO max

Star Trek: Picard Seizoen 3 

Release date: februari 2023

Patrick Stewart schittert voor de laatste keer als Jean Luc Picard. Maar ook zal de volledige cast van Star Trek: The Next Generation zal terugkeren in seizoen 3. LeVar Burton(Geordi La Forge), Michael Dorn (Worf), Jonathan Frakes (William Riker), Gates McFadden (Beverly Crusher), Marina Sirtis (Deanna Troi) en Brent Spiner (Lore), samen met Jeri Ryan (Seven of Nine) en Michelle Hurd (Raffi). De cast van dit seizoen zal ook enkele verrassingen bevatten: Daniel Davis zal verschijnen, met in de hoofdrol de slechterik Moriarty van TNG. In de oude serie creëerden La Forge en Doctor Pulaski Moriarty in het Holodeck als een door de computer gegenereerde puzzel die Data kon verslaan. Tijdens een toevallige stroomstoot werd Moriarty echt en diende hij als een van de gevaarlijkste kwaadaardige genieën van de Enterprise. Hopelijk zal dit seizoen een bevredigend einde brengen aanr het verhaal van Picard en de hele Next Generation-cast.

Picard keert voor zijn derde en laatste seizoen terug op Amazon Prime

The Mandalorian (season 3)

Release date: Maart 2023

Voor de vele Star Wars fans. The Book of Boba Fett was in alle opzichten misschien The Mandalorian seizoen twee-komma-vijf, maar tijdens de Star Wars Celebration in mei werd bevestigd dat seizoen drie in februari 2023 komt. Spoilers: Grogu is terug na de finale van The Book of Boba Fett, blijkbaar klaar om meer explosieve avonturen te beleven met Mando, natuurlijk gespeeld door Pedro Pescal, onze favoriete online vader.

Te zien bij: Disney+ 

Secret Invasion

Release date: Voorjaar 2023

Samuel L. Jackson keert voor het eerst sinds Spider-Man: Far From Home terug naar de Marvel-groep, waar Nick Fury te zien was terwijl hij genoot van een welverdiende vakantie in de ruimte. Secret Invasion richt zich op een ras van buitenaardse wezens in de MCU genaamd “Skrulls” die het vermogen hebben om van vorm te veranderen – weet je, die groene jongens die we ontmoet hebben in Captain Marvel – en die “de aarde jarenlang hebben geïnfiltreerd”. Eén van die Skrulls, Talos gespeeld door Ben Mendelsohn, imiteerde eigenlijk Fury op aarde in Far From Home, zij het met meer welwillende bedoelingen (lees: om Fury een pauze te gunnen).

Te zien bij: Disney+ 

Masters of the Air

Release date: Mei 2023

Een spiritueel vervolg op Band of Brothers en The Pacific – Masters of the Air richt de aandacht op de acties van de Eighth Air Force van de United States Army Air Forces tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gebaseerd op het boek van Donald L. Miller’s, Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany. Austin Butler, Callum Turner en Anthony Boyle spelen de hoofdrol, met onder meer Barry Keoghan, Ncuti Gatwa en Finn O’Shea als support. Geproduceerd door Spielberg, Tom Hanks en Cary Joji Fukunaga.

Te zien bij: Apple TV+ 

Loki (season 2)

Release date: Zomer 2023

De multiversele waanzin die de volgende fasen voor de MCU is gaan definiëren, begon serieus tijdens Loki, die het idee van varianten, splinter-universums en de mogelijkheid om tussen alternatieve werelden te reizen introduceerde. Loki seizoen twee zou moeten terugkeren naar de Time Variance Authority, de duistere multiversele organisatie door wie Loki (Tom Hiddleston) in de val zit. Verder zullen ook Gugu Mbatha-Raw, Eugene Cordero, Tara Strong, Owen Wilson en Sophia Di Martino hun rollen uit het eerste seizoen opnieuw vertolken.

Te zien bij: Disney+ 

Ahsoka

Release date: herfst 2023

En weer een nieuwe Star Wars-serie. Ahsoka Tano – het populaire personage uit de animatieserie Star Wars Rebels en Star Wars: The Clone Wars – krijgt haar eigen live-action tv-show, na een eerste fysieke introductie op het scherm in The Mandalorian. Ahsoka Tano is een voormalige Jedi Padawan van Anakin Skywalker gespeeld door Rosario Dawson. Ook zullen we we meer Hayden Christensen (Anakin)-actie krijgen na zijn terugkeer in de franchise in Obi-Wan Kenobi.

Ahsoka zal te zien zijn op Disney+.

Fallout

Ieders favoriete retro post-nucleaire RPG-franchise, Fallout, wordt getransformeerd naar een TV-serie. Er is weinig bekend over het verhaal, dat zich in ieder geval in een post apocalyptic Amerika afspeelt in een bunker genaamd Vault 33. We weten dat ervaren acteur Walter Goggings (Justified, The Shield) is gecast om de hoofdrol van een ghoul te spelen. Ook Kyle macLachlan (Twin Peaks) heeft een hoofdrol, al weten we niet precies van wie. Andere castleden zijn Ella Purnell, Aaron Motel en Xelia Medes-Jones. Het script is geschreven door Westworld-showrunners Lisa Joy en Jonathan Nolan.

Het is onbekend wanneer Fallout op de TV te zien zal zijn, Eind 2023, begin 2024 lijkt ons een goede gok.

Te zien bij: Amazon Prime


Geef een reactie