Francis Ford Coppola denkt vaak aan het Romijnse Rijk

Francis Ford Coppola denkt vaak aan het Romijnse Rijk

Francis Ford Coppola heeft zich uitgelaten over een recente trend: vrouwen die aan mannen vragen hoe vaak ze aan het Romeinse Rijk denken.

De auteur onthulde dat hij vaak nadenkt over de opkomst en ondergang van het rijk, en koppelde vervolgens de Romeinse geschiedenis als inspiratie voor zijn aankomende, zelfgefinancierde film, Megalopolis.

“Hoe vaak denk ik aan het oude Rome? Best vaak,” schreef Coppola. “De Romeinse Republiek diende als voorbeeld voor mijn land Amerika en haar instellingen, en was de inspiratie voor mijn aankomende film Megalopolis.

Francis-Ford-Coppola's-Megalopolis
Francis Ford Coppola’s ‘Megalopolis’ Set voor Prysm Stages Prodoction

“Mijn fascinatie voor de Romeinse Republiek is gebaseerd op de strijd tussen de politieke partijen, waarbij het belang van de Republiek werd opgeofferd aan de ambities van enkele machtige mannen die de doelen van politieke partijen gebruikten om hun eigen fortuin en gezag te vestigen, steunend op gewapende krachten om die doelen te bereiken, en daarmee de genadeslag gaven aan een grondwet die al wankelde.”

Hoewel de plotdetails nog vaag zijn, speelt Megalopolis zich af in de toekomst. De officiële samenvatting luidt: “Het lot van Rome achtervolgt een moderne wereld die niet in staat is haar eigen sociale problemen op te lossen in dit epische verhaal over politieke ambitie, genialiteit en conflicterende liefde.”

“Megalopolis” is geregiseerd, geschreven en geproduceerd door Francis Ford Coppola en heeft een zeer grote sterren-cast met rollen voor: Adam Driver, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Forest Whitaker, Dustin Hoffman en Jon Voight.