De mooiste voetbalshirts van het WK 2022

De mooiste voetbalshirts van het WK 2022

Het is bijna zover, het WK-voetbal in Quatar maar behalve de beste spelers is er nog iets belangrijks. Namelijk wie heeft het mooiste shirt van de landen die strijden om de Jules Rimet Cup. Hieronder de door de redactie van mannenmag.nl gekozen mooiste voetbalshirts van dit WK.

Frankrijk

Een stijlvolle look voor de regerend wereld-kampioen, het kleurenschema is Midnight Navy, met een classy (henley) kraag met een subtiele knoop aan de voorkant. Op de mouw, manchetten en kraag is een eikenbladpatroon te vinden – dat staat voor kracht, solidariteit en vrede – terwijl ook de nationale vlag in de armen is verwerkt. Dit Nike thuisshirt van Frankrijk zorgt ervoor dat Les Bleus in ieder geval in shirts van wereldklasse zullen spelen.

Argentinie

Argentinie-thuis-shirt-wk2022

Het Argentijnse thuistenue voor het WK 2022, ontworpen door adidas, is geïnspireerd op de voetbalhistorie van het land. Het shirt heeft strepen over de bovenkant in het traditionele witte en blauwe kleurenschema van het land en overal marineblauwe accenten, inclusief het klassieke adidas logo met drie strepen. Lionel Messi kan voor de laatste keer schitteren op het mondiale podium met dit prachtige shirt.

Portugal

Portugal-uit-thuis-shirt-wk2022

Zowel het uit- als thuis-shirt van Portugal straalt pure klasse uit, net zoals Ronaldo. Het thuisshirt van Portugal is overwegend donkerrood, met onderaan een diagonaal groen. Het embleem en Nike-embleem in gouden bovenkant van het shirt, dat ook het structuurpatroon heeft dat te zien is op andere Nike-shirts van dit WK. Het uit-shirt is wit met een groene en rode centrale borststreep, die ruwweg de kleurverhouding van de nationale vlag nabootst. De zwarte manchetten en Nike swoosh zijn een leuke touch die het wit/groen/rood mooi complimenteert.

Zuid-Korea uitshirt

Zuid-Korea-uit

Het uitshirt van Zuid-Korea is een fantasievol ontwerp in zwart met rode, blauwe en gele strepen van kleur, die de Taegeuk voorstellen – het symbool op de Koreaanse vlag dat de balans van het universum vertegenwoordigt. Een werkelijk uniek shirt.

Denemarken uit-en thuisshirt

DEnemarken-wk-2022-voetbalshirts

De shirts van het Deense nationale team wil een dubbele boodschap overbrengen. Ze zijn niet alleen geïnspireerd door Euro 92, een eerbetoon aan het grootste voetbalsucces van Denemarken, maar ook een protest tegen Qatar en zijn schending van de mensenrechten. Daarom zijn alle details van het WK-shirt van Denemarken afgezwakt, inclusief het logo.

De verklaring van Hummel:

“We willen niet zichtbaar zijn tijdens een toernooi dat duizenden mensen het leven heeft gekost. We steunen het Deense nationale team helemaal, maar dat is niet hetzelfde als Qatar steunen als gastland. Wij vinden dat sport mensen bij elkaar moet brengen. En als dat niet zo is, willen we een statement maken.” aldus Hummel, de Deense fabrikant van sportkleding en -accessoires.

Mexico uitshirt

Mexico-uitshirt-wk2022

Adidas heeft misschien wel het beste uittenue op het WK 2022 voor Mexico gecreëerd. Het is ontworpen als een eerbetoon aan de oude Maya-beschaving en het is een klassieker. Vijf speciale symbolen vormen de ingewikkelde grafische all-over print in rood, die mooi afsteekt tegen het wit. De binnenkant van de kraag is voorzien van het slangenlichaam van Quetzalcoat, dat een weergave is van de fysieke vermogens van de mensheid.

Nederland

oranje-wkshirt2022

Het Nederlands elftal heeft het traditionele Oranje, maar deze keer is het in een lichtere en meer gele tint dan normaal en met een structuurpatroon dat bijna op satijn lijkt. Verder heeft het nieuwe Nike Nederland thuis-shirt een levendige, licht psychedelische en gepatineerde afwerking met zwarte details.

Uruguay

Uruguay-thuisshirt-wk2022

De Uruguayanen, de originele gouden generatie van het wereldvoetbal, namen de allereerste FIFA World Cup™ mee naar huis en deden dat 12 jaar later met nog eens. – dit tenue weerspiegelt degenen die eerder kwamen met gouden accenten en retrodesign naar de minimalistische vibes van WK voetbal’s eerste dagen. PUMA eert de originele gouden generatie met deze retro-trui, geïnspireerd op het triomfantelijke record van het team op het wereldtoneel sinds 1924.

Lees ook: De mooiste wereldkampioenschap voetbal foto’s


Geef een reactie