Nieuwe BBC Serie: SAS Rogue Heroes

Nieuwe BBC Serie: SAS Rogue Heroes

De nieuwe serie van Steven Knight (Peaky Blinders) vertelt over de vorming van de Special Air Service tijdens de Tweede Wereldoorlog. SAS: Rogue Heroes speelt zich af in Noord-Afrika tijdens de Tweede Wereldoorlog en is een zwaar gefictionaliseerd verslag van hoe de eenheid, “onder buitengewone omstandigheden in de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog”, werd opgericht.

De excentrieke jonge officier David Stirling (gespeeld door Connor Swindells van Sex Education), de echte oprichter van de Special Air Service, komt met een plan om de “sterkste, brutaalste en slimste soldaten te verzamelen voor een kleine undercover-eenheid die chaos zal veroorzaken achter de vijandelijke linies”.

Foto: SAS Archieven

De serie, die begint in 1941 in Caïro, laat ons kennismaken met de excentrieke jonge officier David Stirling terwijl hij een rebels plan bedenkt om de “sterkste, brutaalste en slimste soldaten te verzamelen voor een kleine undercover-eenheid die chaos achter de vijandelijke linies zal veroorzaken”.

Sprekend over het project in 2021, zei Steven Knight dat het “een voorrecht” was om aan het project te werken, eraan toevoegend dat het “het verhaal vertelt van een afvallige groep soldaten die net zoveel verstand en verbeeldingskracht gebruikten als vuurkracht om het fascisme in Noord-Afrika te stoppen”.

Knight voegde eraan toe: “Dit is een oorlogsverhaal als geen ander, verteld op een manier die tegelijk geïnspireerd is door de feiten en trouw is aan de geest van deze legendarische brigade van buitenbeentjes en avonturiers.”

Connor Swindells wordt vergezeld door tal van andere bekende namen. Onder hen zijn Skins en The North Water-ster Jack O’ Connell als Paddy Mayne en Game of Thrones’ Alfie Allen evenals Jock Lewes, terwijl The Mummy’s Sofia Boutella de rol van Eve op zich neemt.

Verder spelen mee: Dominic West (The Wire, The Crown) als luitenant-kolonel Wrangel Clarke en Theo Barklem-Biggs (The First Team) als Reg Seekings. Er zijn ook rollen voor Jason Watkins (The Crown, McDonald & Dodds), Tom Glynn-Carney (Dunkirk), Stuart Campbell (Baptiste), Virgile Bramly (Luther), Ralph Davis (Small Axe), Ian Davies (Game of Thrones) , en Miles Jupp.

SAS: Rogue Heroes Teaser Trailer

Het is nog niet precies bekend wanneer het drama zal debuteren op BBC One en iPlayer, met als enige officiële informatie tot nu toe dat het “later dit jaar” zal worden uitgezonden. Wanneer we meer concrete informatie hebben, zullen we deze pagina dienovereenkomstig bijwerken.


Geef een reactie