Keanu Revees gaat spelen in de tv-serie Devil in the White City

Keanu Revees gaat spelen in de tv-serie Devil in the White City

Na jaren van speculatie door fans, zal Erick Larsons bestseller roman, The Devil in the White City, uit 2003 worden bewerkt tot een TV-serie – met John Wick-ster Keanu Reeves in de hoofdrol. Over de betrokkenheid van filmster Reeves werd aanvankelijk gespeculeerd in januari, toen het Leonardo DiCaprio-Martin Scorsese passieproject op stoom begon te komen, meer dan een decennium nadat DiCaprio de filmrechten had gekocht nadat hij er gecharmeerd door geworden was na het lezen van de roman.

De originele film zou een door Paramount geproduceerde Scorcese-film zijn, met het script geschreven door Captain Phillips-scenarist Billy Ray. Nu zal de serie worden gemaakt door Sam Shaw, de maker van Castle Rock.

Welk karakter zal Keanu Reeves spelen?

De roman vertelt het waargebeurde verhaal tussen Daniel Burnham, een briljante architect die zijn stempel op de wereld wil drukken, en Henry Holmes, een knappe, sluwe en angstaanjagende arts, die wordt beschouwd als de eerste ‘moderne’ seriemoordenaar ter wereld.

De twee mannen kruisen elkaars pad en hun lot raakt met elkaar verweven tijdens de Chicago World Fair in 1893. De architect die de bouw leidde van de grote Chicago World’s Fair van 1893, en de seriemoordenaar die de beurs als lokaas gebruikte.

Op een steenworp afstand van het beursterrein bouwde de moordenaar een hotel vol verschrikkingen, uitgerust met een zuurvat, een dissectietafel en een crematorium. Het boek won een Edgar Award voor het beste schrijven over feiten en was finalist voor een National Book Award.

The-Devil-in-White-City

De meeste fans gaan ervan uit dat Reeves, Daniel Burnham zal spelen, gezien het feit dat de acteur al eerder een architect heeft gespeeld in de film The Lake House uit 2006, samen met Sandra Bullock. Dat gezegd hebbende, heeft Reeves een serieus arsenaal aan acteertalent om uit te putten. Hoewel hij niet vaak antagonisten speelt, speelt hij wel een louche onderwereldmoordenaar in zijn (slecht ontvangen) regiedebuut, Man of Tai Chi, terwijl zijn heldendaden in John Wick hem op zijn minst afschilderen als iets van een antiheld.

Wat de regisseur betreft, Shaw wordt ondersteund door de talenten van Todd Field, de met meerdere Academy Award genomineerde filmmaker achter, In the Bedroom. DiCaprio en Scorsese zijn uitvoerende producenten, samen met Rick Yorn, Jennifer Davisson, Stacey Sher, Todd Field, Mark Lafferty, Sam Shaw en Keanu Reeves.

De televisieserie zal Devil in the City heten, en te zien zijn op Hulu network, of de serie ook in Nederland zal worden uitgebracht is nog niet bekend. Hoewel de productie op volle kracht vooruit lijkt te gaan, heeft het streamingplatform nog geen startdatum bevestigd. In de tussentijd heeft de 57-jarige Keanu Reeves begin volgend jaar nog een enorme kaskraker, namelijk:

John Wick 4

Er is al een trailer voor John Wick 4 opgedoken, waarbij Reeves terugkeert om zijn rol als de omstreden huurmoordenaar voor het eerst sinds 2019 opnieuw te spelen. Fans van de neo-noir-actiethrillerfranchise zullen echter moeten wachten tot 24 maart volgend jaar, wanneer de film in de bioscoop komt. Bekijk de trailer hieronder.

Lees hier ook het interview met Keanu Reeves uit esquire.com

>

Geef een reactie