Red Bull onthult nieuwe auto Formule1 Max Verstappen

Red Bull onthult nieuwe auto Formule1 Max Verstappen

De nieuwe auto draagt de naam RB18. Red Bull slaat de naam RB17 over. Max Verstappen werd in Abu Dhabi namelijk wereldkampioen Formule 1 in de RB16B. De auto wordt in Barcelona (23-25 februari) en Bahrein (10-12 maart) zes dagen lang getest richting de eerste race op 20 maart in Bahrein.

Volgens teambaas Christian Horner zal er nog het één en ander veranderd worden aan de auto: “De evolutie zal heel snel gaan. De auto die in de openingsrace in Bahrein zal racen, zal weinig gelijken op deze hier.”

Max-Verstappen-RB18

Software gigant Oracle is de nieuwe hoofdsponsor, het team heet nu: Oracle Red Bull Racing. Het Formule 1-team van wereldkampioen Max Verstappen strijkt daarmee honderd miljoen dollar per jaar op.

Red Bull zegt de technologie van het softwarebedrijf onder meer te gebruiken voor de race-strategie, de ontwikkeling van de motor en andere projecten. Oracle wordt ook de titelsponsor van het Esports-team van de renstal.

Max-verstappen-nieuwe-auto-f1

Honda is officieel geen motorenpartner meer, maar blijft achter de schermen wel voor de motoren zorgen, die deal is sinds de wereldtitel nog uitgebreid. De motoren zullen uit Japan komen, niet uit de Britse fabriek die Red Bull daarvoor gebouwd heeft. Maar officieel is Honda weg en de sponserruimte op de auto is nu ingenomen door Oracle.

Max Verstappen over de nieuwe RB18: „Ik kijk ernaar uit om weer in de auto te stappen en om te zien hoe alles aanvoelt” de wereldkampioen vervolgde met: „Veel is nog onbekend wat betreft de auto. Het is niet dat je als coureur even instapt, in een auto die alleen een upgrade is ten opzichte van vorig jaar. Dat is de grootste verandering. Ik heb voldoende tijd gehad om de batterij weer op te laden en zal zorgen dat ik er fysiek klaar voor ben.”

Oracle-Red-Bull-Racing

“Dat ik nu als wereldkampioen aan de start kom, verandert niets. Er is geen reden om me plots anders te gedragen. Ik ben er klaar voor, de batterijen zijn opgeladen. Maar de auto is de grote onbekende. Het is geen upgrade van de vorige auto, zoals gewoonlijk, maar een totaal nieuwe. Ik kijk ernaar uit in te stappen en hem te voelen in die eerste paar ronden. Dan zal ik meer weten.” aldus Verstappen.

De verwachtingen zijn hooggespannen voor de RB18. Afgelopen jaar had Red Bull Racing de sterkste auto sinds 2013, alleen had het team van Mercedes-Benz met de W12 het grootste deel van het seizoen toch nog net een streepje voor. Dit jaar hoopt niet alleen Max Verstappen weer voor het wereldkampioenschap te gaan, maar wil het Red Bull team ook voor het eerst sinds 2013 weer de constructeurstitel bemachtigen.

Mercedes presenteert de auto waarin titelconcurrent Lewis Hamilton zal gaan rijden op 18 februari. Het Formule 1-team van Haas presenteerde vorige week als eerste zijn nieuwe bolide. Alleen Williams heeft nog geen datum bekendgemaakt.

Op deze data presenteren de andere teams hun nieuwe auto voor het Formule 1 kampioenschap 2022:

• 10 februari: Aston Martin

• 11 februari: McLaren

• 14 februari: Alpha Tauri

• 17 februari: Ferrari

• 18 februari: Mercedes

• 21 februari: Alpine

• 27 februari: Alfa Romeo


Geef een reactie