Interview Gerwyn Price

Interview Gerwyn Price

Gerwin Price heeft een interview gegeven aan Sportinglife waar hij het onder andere heeft over Fallon Sherrock, Michael van Gerwen en de terugkerende Ally Pally-fans.

Gerwyn Price over Fallon Sherrock

Gerwyn Price geeft toe dat het niveau van de historische prestaties van Fallon Sherrock en de resultaten hem verrasten tijdens de Grand Slam of Darts, maar houdt vol dat ze de William Hill World Championship-finale zal moeten bereiken om volgend jaar een plaats in de PDC Pro Tour te verdienen.

Fallon-Sherrock
Fallon Sherrock

Tijdens de Wolverhampton-majoor, die hij voor de derde keer in vier jaar tijd won door Peter Wright in de finale te verslaan, lachte de wereldkampioen aanvankelijk de beweringen van Wayne Mardle uit dat ze een oproep voor het lucratieve evenement verdien.

De reactie van Price kwam nadat de Queen of the Palace, Mike de Dekker met 5-0 versloeg met het hoogste tv-gemiddelde voor een vrouw met 101,55, om vervolgens Mensur Suljovic te verslaan met 10-4 en de kwartfinales te bereiken.

Price zei: “Iedereen kan zien dat ze een fantastische speelster is, maar ik zal eerlijk zijn, ik had niet gedacht dat ze dat niveau van spel in zich had”.

”Het is gewoon of ze het week in week uit kan doen tegen al die geweldige spelers op de Pro Tour als ze haar kaart verdient. Ze speelt absoluut goed darts en als ze haar plek in de Tour verdient, weet ik zeker dat ze het heel goed zal doen.”

De ‘Iceman zei verder: ‘Ze moet het wel nog steeds verdienen en daarvoor moet ze naar mijn mening zeker de wereldfinale bereiken of zelfs winnen. Maar het is niet aan mij om dat te beslissen, ik weet zeker dat de PDC precies weet wat ze doen en als ze erbij hoort, dan hebben ze het om de juiste redenen gedaan.”

Price is favoriet om de PDC WK-Darts te winnen.

Price gaat naar de Ally Pally als de favoriet om zijn titel te verdedigen voor zijn belangrijkste rivalen Michael van Gerwen, Peter Wright en Jonny Clayton. In de ogen van de bookmakers – zijn deze ‘big four’ de belangrijste kandidaten om de Sid Waddell Trophy te winnen. Als de Iceman het voor het zeggen had, zou hij Clayton tweede favoriet maken, Wright derde en MVG vierde.

Price over v. Gerwen

Michael
Michael van Gerwen

“Hij speelt niet slecht, maar hij behaalt niet de resultaten die hij soms verdient. In het verleden won hij vaak een aantal van die moeilijk gaande wedstrijden, maar het gebeurt de laatste tijd gewoon niet voor hem.”

“Hij won wel de Nordic Darts Masters en een Pro Tour-evenement, maar geen van de grote ranking-evenementen. Ik zou zeggen dat ik en Jonny (Clayton) heel dicht bij de top staan, met Peter een beetje achter ons ondanks het winnen van de Players Championship Finals en Michael als vierde.”

De terugkeer van het publiek

Price geniet toch van de terugkeer van het publiek ondanks dat hij in januari 2021 de wereldtitel won, zonder het kenmerkende boe-geroep tegen hem in Alexandra Palace.

Hij zei: “Ik heb veel podiumevenementen gewonnen met veel publiek- en negen van de tien keer krijg ik boe-geroep – dus het is niet zo dat ze me ervan weerhouden om te winnen. Ik geef de voorkeur aan fans daar omdat ik denk dat ik beter speel dan zonder hen.”

“Ik was verdrietig dat vorig jaar de fans er niet bij waren toen ik had gewonnen, dus hopelijk kan ik deze keer winnen, met de fans erbij.”

“Ik krijg duizenden positieve berichten op sociale media en ik weet dat er veel supporters van mij zijn in de menigte.”

Gerwyn Price
Gerwyn Price

Price voelt zich goed

Ondanks dat hij favoriet is voor de titel, geeft Price toe dat hij had verwacht dit seizoen meer te winnen, maar hij is blij met zijn recente vorm. Hij zei: “Ik had verwacht in meer evenementen te spelen en ik moest in het begin veel missen, waaronder de Premier League (vanwege Covid) en enkele Pro Tours, wat betekende dat ik niet zo scherp was als ik had moeten zijn.

“Ik heb dit seizoen beide European Tour-evenementen gewonnen en ik ben natuurlijk trots op hoe ik de Grand Slam of Darts opnieuw heb gewonnen en tegen het einde zo goed heb gespeeld. “Het evenement dat me het meest frustreerde was de World Series of Darts Finals toen Jonny Clayton terugkwam om me met 10-9 te verslaan in de kwartfinale en ook verloor van Brendan Dolan bij de Players Championship Finals, die ik had moeten winnen.

“Over het algemeen is het einde van het jaar beter dan het begin, dus ik kijk nu echt uit naar het WK.”


Geef een reactie