Virgin Galactic’s ruimtevlucht getoond in nieuwe video

Virgin Galactic’s ruimtevlucht getoond in nieuwe video

Virgin Galactic begint de kaartverkoop van civiele ruimtevluchttickets voor het grote publiek en kosten het astronomische bedrag van € 400.000 per persoon en omvatten meerdere dagen training.

De ultradure ruimtevluchten van Virgin Galactic hebben een lancering van 50.000 voet en een versnelling tot 3,5 keer de snelheid van het geluid.

Tijdens de 90 minuten durende vlucht bereiken passagiers een hoogte van meer dan 80 kilometer en ervaren ze ongeveer vier minuten gewichtloosheid voordat ze terugkeren naar de aarde. Ruimtetoeristen vliegen aan boord van SpaceShipTwo Unity.

Het bedrijf van de Britse miljardair Sir Richard Branson heeft een video vrijgegeven die laat zien wat elke reis inhoudt.

In plaats van een verticale raketlancering, wordt het ruimteschip van Virgin Galactic eerst naar 50.000 voet gebracht via een moederschip, dat soepel opstijgt vanaf een landingsbaan als een conventioneel passagiersvliegtuig.

Op lanceerhoogte komt het ruimteschip los en een raketmotor stuwt het naar 3,5 keer de snelheid van het geluid naar de sterren. Wanneer het schip in de ruimte is, kunnen passagiers hun veiligheidsgordels losmaken om de gewichtloosheid van microzwaartekracht te ervaren en een ongeëvenaard uitzicht op de aarde te aanschouwen vanuit 17 ramen.

De terugkeer naar aarde wordt opgedeeld in twee fasen die worden gekenmerkt door verschillende vormen van ruimtevaartuigen: capsules en gevleugelde voertuigen. De staartvleugels worden rechtop gevouwen voor het eerste deel van de terugkeer, waardoor het capsulevormige vaartuig in een geschikte aerodynamische oriëntatie wordt geplaatst terwijl wrijvingswarmte langs de onderkant wordt verspreid.

Virgin-Galactic

Naarmate de atmosfeer van de aarde dichter bijkomt tijdens de afdaling, komen de staartvleugels terug naar beneden vanuit hun veerpositie, waardoor het nu gevleugelde ruimteschip terug kan glijden naar zijn oorspronkelijke landingsbaan.

“Bij Virgin Galactic geloven we dat de ruimte transformerend is”, zei Michael Colglazier, CEO van Virgin Galactic. “We zijn van plan om later dit jaar onze eerste 1.000 klanten aan boord te hebben bij de start van de commerciële dienstverlening, wat een ongelooflijk sterke basis vormt wanneer we beginnen met reguliere activiteiten en onze vloot uitbreiden.”

Voor elke ticket van € 400.000 is een aanbetaling van € 130.000 vereist. Er zijn mogelijkheden om een enkele stoel, meerdere stoelen voor koppels of zelfs een volledige vlucht te kopen, maar er zijn in totaal slechts 1.000 tickets beschikbaar voor vluchten later dit jaar.

Virgin Galactic voegt eraan toe dat de lanceringen zullen plaatsvinden vanuit Spaceport America in New Mexico. Passagiers zullen “meerdere dagen voorbereidingsactiviteiten voor ruimtevluchten ondergaan, toekomstige astronauten zullen bij hun gasten verblijven in aanstaande aangepaste accommodaties. Gasten zullen genieten van op maat gemaakte routes en voorzieningen van wereldklasse tijdens astronaut-specifieke trainingsprogramma’s.”

Zin in een ruimtevlucht en heb je nog wat kleingeld ergens liggen, ga dan naar de Virgin Galactic’s website en boek een ruimtevlucht.


Geef een reactie