Nieuwe TV-serie over Billy the Kid

Nieuwe TV-serie over Billy the Kid

Epix een Amerikaanse TV network van Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) werkt aan een nieuwe dramaserie over de beruchte Amerikaanse outlaw Billy the Kid. Tom Blyth die onder andere in The Gilded Age speelde zal de rol van Billy the Kid op zich nemen.

Wie was Billy the Kid

Billy the Kid was een beruchte bandiet in het Wilde Westen die acht mannen doodde voordat hij zelf op 21-jarige leeftijd werd doodgeschoten. Hij werd bekend onder het pseudoniem William H. Bonney, maar werd in 1859 als Henry McCarty geboren.

Hij werd een outlaw na het plegen van verschillende misdaden, waaronder diefstal en moord. Epix seizoen over deze beruchte crimineel zal acht afleveringen lang zijn en is geschreven door de Viking-schrijver en maker Michael Hirst.

Een bijzonder legendarisch duel van Billy the Kid vond plaats in januari 1880 in een saloon in New Mexico. Daar terroriseerde een dronkaard genaamd Joe Grant de klanten van de bar en dreigde hij iemand te vermoorden voordat de avond voorbij was. De Kid voelde problemen aan en benaderde terloops Grant en merkte op: “Dat is een geweldig mooi uitziend pistool die je hebt.” Vervolgens liet hij Grants pistool uit de holster glijden, liet de cilinder ronddraaien zodat het volgende schot een lege kamer zou zijn, en gaf het terug. Het bleek een verstandige zet. Later die avond trok Grant hetzelfde pistool op de Kid en probeerde hem in zijn rug te schieten. Toen het niet vuurde, trok de Kid zijn eigen pistool en schoot Grant dood.

Billy-the-kid
Portret van William H. Bonney

Het einde

the Kid bracht een aantal maanden ondergedoken door aan de grens tussen Amerika en Mexico en zocht zijn toevlucht bij de sympathieke lokale bevolking in Fort Sumner, New Mexico. Hij gedroeg zich niet onopvallend en het duurde niet lang voordat sheriff Pat Garrett en twee deputies de stad binnenreden. In de nacht van 14 juli 1881 ging Garrett naar het huis van rancher Peter Maxwell om hem te ondervragen over de verblijfplaats van de outlaw.

Nauwelijks was Garrett bij Maxwell thuis om Maxwell wakker te maken of ook de Kid kwam thuis, omdat hij vlakbij was geweest om rundvlees te halen voor een late maaltijd. Eenmaal in het huis en in Maxwells verduisterde slaapkamer, zag hij de schimmige contouren van Garrett en vroeg hij: ‘Wie is dat?’ in het Spaans Toen hij de stem van de Kid herkende, trok sheriff Garrett zijn pistool en vuurde twee schoten in zijn richting af. Eén kogel trof de 21-jarige William H. Bonney in de buurt van zijn hart en doodde hem op slag.

Wilde Westen

De serie volgt Billy vanaf zijn kindertijd tot zijn vroege dagen als cowboy, voordat hij een revolverheld wordt in het wilde westen, ook zal de serie de rol laten zien die Billy speelde tijdens de Lincoln County War in New Mexico, waar The Kid. drie mannen zou hebben vermoord.

Verder zien we Billy terwijl hij zich aansluit bij Jesse Evans, gespeeld door Daniel Webber, een andere beruchte outlaw en de leider van de Seven Rivers Gang en hem probeert te evenaren met zijn criminele daden.

De serie zal uitgezonden worden in 2022, bekijk hieronder de trailer.

Geef een reactie