Avatar: The Way of Water-trailer

Avatar: The Way of Water-trailer

The Way of the Water, het vervolg op Avatar uit 2009, de meest winstgevende film aller tijden sinds de release (hoewel het even werd vervangen door Avengers: Endgame), heeft het afgelopen decennium talloze vertragingen opgelopen. Gezien de verwachting, en hoe superheldenfilms het bioscoop-landschap hebben veranderd, zal het fascinerend zijn om te zien of Avatar: The Way of the Water het historische succes van het origineel kan herhalen.

Het grote probleem bij deze film, geregisseerd door James Cameron en geproduceerd door Jon Landau, is het 3D-element. Terwijl Avatar in 2009 3D een groot succes maakte en een nieuwe vorm van cinema inluidde, zal Disney het publiek weer enthousiast moeten maken voor het 3D formaat.

Avatar-The-way-of-the-water

De film volgt de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen), de problemen die ze hebben, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze ondergaan.

Avatar: The Way of the Water is slechts één van de vier vervolgfilms die de komende jaren gepland staan. De planning is dat Avatar 3 op 20 december 2024 in de bioscoop zal verschijnen, met nog twee extra sequels gepland voor 2026 en 2028.

Producer Jon Landau zei het volgende over de films:

“Eén van de sterke punten van Jim Camerons scripts is dat het altijd universele en herkenbare thema’s zijn die hij erin verweeft”, aldus de met een Oscar bekroonde producer.

“De Sully-familie staat centraal in elk van de vier sequels. Elk verhaal zal op zichzelf staan en elk zal tot zijn eigen conclusie komen”, voegde hij eraan toe. Er zal een “vervullende resolutie zijn voor elke film, maar als je het als geheel bekijkt, zal de reis door alle vier een grotere epische saga creëren.”

Avatar-The-Way-of-Water

In het vervolg van Avatar spelen Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Giovanni Ribisi en Sigourney Weaver, allemaal hun oude rollen. Daarnaast hebben Kate Winslet, Cliff Curtis, Edie Falco, Michelle Yeoh, Jemaine Clement en Vin Diesel zich bij de cast gevoegd.

‘Avatar: The Way Of Water’ 3D Teaser Trailer

De film zal in december 2022 eindelijk in de bioscoop te zien zijn.


Geef een reactie