Star Trek: Strange New Worlds

Star Trek: Strange New Worlds

De serie Star Trek: Strange New Worlds is een spin-off van Star Trek: Discovery. We volgen Captain Christopher Pike die aan het roer van de USS Enterprise staat in de jaren voor Star Trek: The Original Series.

Star Trek: Strange New Worlds neemt ons mee terug naar het pre-Kirk-tijdperk en naar avonturen die teruggaan naar de originele Star Trek-serie. Om die reden kunnen fans een paar personages uit het oorspronkelijke tijdperk zien verschijnen in de opkomende Paramount+-show, evenals enkele nieuwe spelers met banden met andere bekende personages, dus er is veel om bij te houden.

Het volgende is een overzicht van welke Star Trek: Strange New Worlds-personages we zullen zien, hun verleden in het Star-Trek Univesum en een beetje over de acteur die ze speelt.

Captain Christopher Pike

Christopher-Pike
Captain Christopher Pike

Kapitein Christopher Pike is waar het verhaal van Star Trek begint, om zo te zeggen. Christopher Pike was kapitein van de Enterprise in de afgekeurde pilot voor de tv-serie, Star Trek: The Original Series “The Cage”, maar werd uiteindelijk vervangen door Captain Kirk toen de serie in première ging. Canoniek gezien ging Pik, Kirk dus voor als kapitein, en na een op zichzelf staande aflevering in de originele serie, kreeg het personage een echte revival via Star Trek: Discovery.

We hebben veel geleerd over Pike in zijn korte tijd in die serie, waaronder dat hij een visioen kreeg van zijn onvermijdelijke toekomst wanneer hij verlamd is door deltastralen en gedwongen wordt om in een rolstoel verder te leven.waardoor hij uit het Starfleet-command wordt verwijderd. Kapitein Pike wordt gespeeld door Anson Mount.

Spock

Spock
Spock

Zelfs degenen die slechts enigszins bekend zijn met Star Trek kennen Spock waarschijnlijk en hoe zijn Vulcan-logica hem over de hele wereld beroemd maakte. Spock heeft verschillende optredens in Star Trek op televisie en film, en we hebben in elk werk iets over hem geleerd. Spock komt zelfs Star Trek: Strange New Worlds binnen, niet lang na zijn periode in Star Trek: Discovery, waar kijkers hoorden dat hij een geadopteerde zus heeft, Michael Burnham.

Daarnaast zullen fans meer te weten komen over Spocks beginjaren en zijn hechte band met Captain Pike. De jongere Spock heeft nog jaren te gaan voordat hij de beste vriend en eerste officier van Captain Kirk wordt. Spock wordt gespeeld door Ethan Peck, die lof oogstte van Trek-fans en zelfs van Julie, de dochter van Leonard Nimoy, voor zijn vertolking van dit legendarische karakter.

Una Chin-Reilly (Number One)

Una-Chin-Reilly-Number-One.
Una Chin-Reilly (Number One)

Una Chin-Reilly is misschien niet een naam die velen zich herinneren van Star Trek, maar Number One is dat zeker. Het personage was alleen bekend als “Number One” in “The Cage”, omdat ze de tweede bevelhebber was van Captain Pike. Nu krijgt ze de kans om haar verhaal verder uit te werken in Strange New Worlds, want er is nog steeds veel dat we niet weten over het personage, zelfs na haar verschijning in Star Trek: Discovery seizoen 2.

Rebecca Romijn is geen onbekende in film of televisie, want fans kennen haar misschien van haar rol als Mystique in vier X-Men-films, of haar lange periode in The Librarians. Romijn krijgt het voorrecht om een gevestigd personage uit te werken waar fans niet veel van weten, wat een zeldzame kans is in Star Trek.

Uhura

Uhura
Uhura

Nyota Uhura is een luitenant en Chief Communications Officer in de originele Star Trek-serie. In Strange New Worlds zal ze de show betreden als een cadet, de verwachting is dat het publiek het geweldig zal vinden om te zien hoe het personage handelt en zich gedraagt in de tijd voordat ze één van de meer vertrouwde leden van de bemanning van Captain Kirk werd.

Uhura wordt gespeeld door Celia Rose Gooding, een relatieve nieuwkomer in televisierollen. Gooding is het meest bekend van haar optreden in Diablo Cody’s musical, Jagged Little Pill. Ze krijgt een echte kans om haar acteervaardigheden te laten zien op Strange New Worlds en nieuw leven te geven aan het personage dat beroemd is gemaakt door actrice Nichelle Nichols.

Dr. M’Benga

Dr.-M’Benga
Dr. M’Benga

Dr. M’Benga was lid van de originele Star Trek-cast, hoewel hij niet al te vaak te zien is geweest. Een opmerkelijk ding over zijn karakter is dat hij geïnterneerd is op Vulcan en als zodanig bijzonder bedreven is in de behandeling van Vulcans. Dat is goed nieuws voor Spock, hoewel hij als Enterprise-dokter alle soorten levensvormen zal moeten behandelen.

Babs Olusanmokun stapt in de rol van Dr. M’Benga, die voor het eerst werd gespeeld door Booker Bradshaw. Olusanmokun speelde in series als Black Mirror, evenals The Defenders en Gotham.

Christine Chapel

jess-bush-as-nurse-christin-chapel

Verpleegster Chapel werkte met Dr. McCoy in Star Trek: The Original Series en zal opnieuw verschijnen in Strange New Worlds. Chapel had een oogje op Spock in de originele serie, dus het zal interessant zijn om te zien of de twee enige vorm van romantiek hebben in de komende Paramount + -serie. Jess Bush speelt de rol van Christine Chapel in Star Trek: Strange New Worlds.

La’an Noonien-Singh

La'an-Noonien-Singh
La’an Noonien-Singh

La’an Noonien-Singh is een nieuw personage in Star Trek, hoewel het personage waarmee ze wordt geassocieerd dat niet is. De nieuwkomer van Strange New Worlds komt de serie binnen als een familielid van de beruchte schurk Khan Noonien-Singh.

De genetisch gemanipuleerde Khan Noonien-Singh is misschien wel de meest populaire schurk uit Star Trek en hij wordt beschouwd als de grootste tegenstander van Captain James T. Kirk (William Shatner). Khan is een krijgsheer uit de 20e eeuw die een deel van de aarde regeerde. Toen zijn regering dreigde te worden omvergeworpen door de Eugenetica-oorlogen, ontsnapten Khan en 70 van zijn biologisch veranderde volgelingen in 1996 aan boord van het ruimteschip Botany Bay.

In Star Trek: The Original Series heeft Kirk’s Enterprise Khan in 2267 onderschept en tot leven gewekt. De genetisch gemanipuleerde Khan verspilde geen tijd en probeerde de Enterprise over te nemen en Kirk te doden. Khan en zijn mensen werden door Kirk naar Ceti Alpha V verbannen. Starfleet was zich er niet van bewust dat zes maanden na hun aankomst, er een ecologische verwoesting was op Ceti Alpha V, waarbij de meeste mensen van Khan omkwamen.

In 2285 nam Khan wraak op Kirk door de USS Reliant en het Genesis Device te stelen. Hoewel Kirk, de gewetenloze Khan opnieuw versloeg, ging dit ten koste van Spock (Leonard Nimoy) die zijn leven opofferde om de Enterprise te redden in Star Trek II: The Wrath of Khan.

We weten op dit moment niet veel over La’an Noonien-Singh. Christina Chong stapt in de rol van dit mysterieuze Star Trek: Strange New Worlds-personage.

Hemmer

Hemmer
Hemmer

Hemmer is ook een personage dat nieuw is in Star Trek: Strange New Worlds, hoewel zijn soort al eerder opdook. Hemmer is een Aenar, een albino-ondersoort van de Andorians met blauwe huid en antennes geïntroduceerd in Star Trek: Enterprise seizoen 4. Hemmer wordt gespeeld door Bruce Horak. Star Trek: Strange New Worlds is zijn eerste grote serie, hoewel hij een gastrol had in de Syfy-serie Warehouse 13, evenals een rol in een korte film genaamd Gitch.


Het tien afleveringen tellende eerste seizoen van Star Trek: Strange New Worlds gaat op 5 mei van start op Paramount+.


Geef een reactie