De eerste volledige trailer voor House of the Dragon

De eerste volledige trailer voor House of the Dragon

Van Obi-Wan Kenobi tot Better Call Saul tot Rings of Power, prequel-tv-serie’s zijn een rage tegenwoordig en HBO is niet van plan om achter te blijven met hun wereldwijde mega-succes Game of Thrones.

Na meerdere teaser trailers, hebben we vandaag de eerste volledige trailer van House of the Dragon, de komende serie (première op 21 augustus op HBO-Max) die de gebeurtenissen van de beruchte en bloedige Targaryen burgeroorlog zal weergeven waarnaar zo vaak werd verwezen tijdens de OG-serie.

Geproduceerd door Game of Thrones-veteraan Miguel Sapochnik – de regisseur achter de iconische aflevering “Battle of the Bastards” – en met bekende acteurs zoals Doctor Who’s Matt Smith, Rhys Ifans, Paddy Considine en Sonoya Mizuno, is de stamboom van House of the Dragon bemoedigend, althans op papier.

Maar zullen kijkers na het alom vervloekte einde van GoT geïnteresseerd zijn?

Gebaseerd op deze uitgebreide teaser, met zijn onheilspellende shots van de IJzeren Troon, samenzwerende opvolgers en cirkelende draken, ziet en voelt de prequel zeker als een deel van de GoT-familie. De trailer stelt snel de inzet vast van de gebeurtenissen die plaatsvonden ongeveer 200 jaar voordat de hoofdreeks begon:

Terwijl het bewind van koning Viserys I Targaryen (Considine) begint af te nemen, breekt een controversiële strijd om de controle over de troon uit tussen zijn dochter, Phoebe Bridgers Prinses Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) en zijn vrouw Alicent Hightower (Olivia Cooke), die wil dat hun zoon gaat regeren.

Het zou moeilijk zijn om deze politiek uit de trailer te halen, die de aanvankelijke spanning tussen prinses Rhaenyra en haar man/oom (wat is een GoT-verhaal zonder enige Targaryen-incest!), Daemon (Smith) weergeeft, die gelooft dat hij zou moeten heersen.

House-Of-The-Dragon

Op dit punt in de geschiedenis van Westeros heeft nog nooit een Koningin het land geregeerd, iets dat Rhaenyra probeert te veranderen door een ‘nieuwe orde’ te willen.

Het grote verschil tussen GoT en House of the Dragon is dat de prequel plaatsvindt voordat de draken (tijdelijk) uitstierven, en dat veel van de betrokken spelers volgroeide, vuurspuwende huisdieren hebben, wat de inzet nog hoger maakt.

Zie ze als nucleaire raketten, die de betrokken krachten naar believen en zonder wroeging ontketenen. (De trailer laat veel van die draken zien – en hun CGI ziet er redelijk goed uit.)

Vanaf 22-08-2022 staat de eerste aflevering op HBO Max Nederland.

Lees de review van House of the Dragon eerste aflevering.


Geef een reactie