Je hoeft geen Brad Pitt te zijn om Adidas-Gazelle te dragen.

Je hoeft geen Brad Pitt te zijn om Adidas-Gazelle te dragen.

We zijn Brad Pitt gewend in zeer nette kleding op de rode loper. Voor de Once Upon A Time In Hollywood persverplichtingen in 2019 was hij gekleed in gelikte Giorgio Armani en mooie gepolijste Oxford schoenen. Natuurlijk heeft hij hier en daar zijn stropdas laten vallen en een hemd verwisseld voor een T-shirt, maar je kon er altijd op rekenen dat hij met een nette look op de rode loper verscheen.

Pitt is momenteel op de wereldwijde perstour voor zijn aanstaande actiekomedie Bullet Train, die later deze maand op het grote scherm verschijnt, en tot nu toe hebben we gezien dat hij een meer casual benadering van rode loper-styling omarmt.

Misschien is het omdat hij weet dat dit één van zijn laatste perstours zal zijn – eerder sprak hij over de “laatste etappe, dit laatste semester of trimester” van zijn carrière – of misschien heeft hij helemaal geen zin meer om een eeuwenoud regelboek te volgen, dat stelt dat mannen op maat gemaakte pakken en ‘dress shoes’, moeten dragen op de rode loper.

Dus Brad heeft de nette schoenen uitgeschopt en geeft nu de voorkeur aan sneakers, met name Adidas en Gucci’s Gazelle. Die voorzien zijn van Gucci- en Adidas-branding, evenals unieke rode details op de achterkant en kobaltstrepen.

Geschikt voor de rode loper of niet (we geven Pitt’s outfit een dikke duim omhoog), Adidas kenmerkende Gazelle’s zijn één van de meest populaire stijl-iconen in de geschiedenis van sportschoenen en hebben een tijdloze aantrekkingskracht.

Adidas-gazelle
1970s reclamecampagnes.

Gelanceerd door Adidas in 1966 om te worden gedragen door atleten, de all-over suède stijl met drie strepen is eenvoudig van ontwerp, met minimale branding, en het heeft zijn weg gevonden naar de voeten van The Rolling Stones, de Beastie Boys, Prins Harry en Kanye West.

Ook voetballers zoals Mo Salah van Liverpool FC, worden regelmatig gespot met een paar Adidas Gazelle aan hun voeten.Ondertussen was de Gazelle het middelpunt van de recente samenwerking tussen Adidas en Gucci (waar Pitt’s vandaan komen) en de mash-up sneakers worden door Harry Styles – nu zelf een Gucci-medewerker – tijdens zijn recente wereldtournee gedragen.

En als je niet zoveel geld wilt uitgeven voor de Gucci-versie, die € 650 kosten maak je dan geen zorgen: je hebt al een paar orginele Adidas Gazelle’s voor 100 euro.

Adidas-Gazelle

Geef een reactie