Jack Reacher is terug

Jack Reacher is terug

Jack Reacher is terug. Dit keer niet voor een nieuwe film, maar voor een spannende nieuwe tv-serie van Amazon Prime.

Hoewel er geen specifieke vermelding is gemaakt van het aantal series die eventueel worden gemaakt, lijkt het waarschijnlijk dat Amazon en de producenten van de show hopen van Reacher een vast onderdeel op de streamingdienst te maken. Dit eerste seizoen is gebaseerd op het eerste Reacher-boek dat Lee Child publiceerde, zijn bekroonde debuut uit 1997 Killing Floor – een roman waar Jack Reacher-fans maar al te bekend mee zijn.

Wie speelt Jack Reacher?

De grote vraag is natuurlijk. Wie neemt de rol op zich van ieders favoriete gepensioneerde majoor van de militaire politie van het Amerikaanse leger? Het antwoord is Titans en Smallville-ster Alan Ritchson. Je hebt de man misschien ook gezien in de Amerikaanse voetbalkomedie Blue Mountain State, The Hunger Games: Catching Fire of Raphael spelen in de recente filmversie van Teenage Mutant Ninja Turtles.

Alan is 1m88 lang. de 38-jarige is fysiek gelijkend op hoe lezers zich Lee Child’s no-nonsense held in hun geestesoog hebben voorgesteld tijdens het lezen van een van de 26 Reacher-romans. En niet alleen is de in North Dakota geboren acteur lang, hij is ook geen onbekende in een sportschool. De imposante Ritchson ziet eruit alsof hij uit marmer is gehouwen.

jack_Reacher
Child’s play … Alan Ritchson als Reacher

Wie is er nog meer in de cast van Reacher?

Samen met Richardsen spelen, Malcolm Goodwin (American Gangster), Kristin Kreuk (Smallville), Willa Fitzgerald (Dare Me), Chris Webster (The Most Dangerous Game), Marc Bendavid (Dark Matter), Willie C Carpenter (Brawl in Cell Block 99), Currie Graham (NYPD Blue) en Harvey Guillén (What We Do in the Shadows) in de serie.

Wat is het verhaal?

Zoals we al zeiden, zal dit eerste seizoen van Reacher, gebaseerd zijn op het allereerste Reacher-boek dat Lee Child schreef, Killing Floor.

Voor degenen die het boek (nog) niet hebben gelezen; Een man wordt doodgeschoten op een eenzame landweg. Op een zondagochtend worden de commissaris en zijn vrouw afgeslacht. Vlak daarna verdwijnt de bankmanager spoorloos. Wie is verantwoordelijk voor deze moorden? Er wordt volop jacht gemaakt op een verdachte. Niet alleen door de politie, maar ook door een groep onzichtbare, uiterst efficiënte moordenaars. De naam van de verdachte… ex-militair Jack Reacher.

De Jack Reacher trailer

Showrunner Nick Santora

De twee gemaakte films over Jack Reacher met Tom Cruise in de hoofdrol, werden matig ontvangen door de fans van de boeken. Nick Santora, de showrunner van de serie, zegt hierover: “Ik weet dat veel mensen niet positief waren over de films”. “Toen ik met de studio om de tafel ging zitten, begonnen we te praten over de epische en mythische omvang van Reacher – we moesten een acteur vinden die bij de boeken past.” “Maar dat betekent niet dat Tom Cruise het niet fantastisch heeft gedaan”, voegde Santora er snel aan toe.

“We hadden een lijst met do’s en don’ts”, zei Santora. ‘Vraag nooit om room en suiker in Reachers koffie; hij drinkt zwarte koffie. Laat Reacher nooit een vrouw als een tweederangs burger behandelen omdat ze misschien kleiner is dan hij – de waarheid is dat iedereen kleiner is dan hij. Er is een heel mooie eenvoud voor de man, ook al is hij een complex personage.

Medewerking schrijver Lee Child

Nick Santora – die heeft gewerkt aan shows als The Sopranos, Prison Break, FBI en Lie to Me – voegde toe: ‘Lee Child heeft een ongelooflijk karakter en een ongelooflijke wereld gecreëerd. Het zal het doel zijn van elke schrijver, producer, acteur, executive en crewlid om de essentie van de boeken van Mr Child vast te leggen. Gelukkig was Lee er en zal hij er blijven om ons op weg te helpen in deze serie. Hij is de polsslag van Reacher.’

Van de boeken geschreven door Lee Child, zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht in 49 verschillende talen

Oordeel

Deze bewerking van Lee Child’s man-mountain ex-militaire speurneus is enorm leuk, boordevol knokpartijen en veel beter dan Cruise’s filminspanningen. Nu hebben we eindelijk alles. Een productieteam dat begrijpt dat we, net als Harry Potter-fans, willen dat de boeken zo volledig en soepel mogelijk naar het scherm worden gebracht.

Alan Ritchson, een acteur zo groot als een huis en ongeveer even expressief, tenzij het anders wordt gevraagd, heeft alle stilte en vertrouwen van de Jack Reacher uit de boeken. Hij straalt precies zijn soort vermoeide geduld uit. En op de een of andere manier is hij in staat om Reachers sporadische maar essentiële monologen te houden over hoe hij precies de volgende zeven mensen in elkaar gaat slaan.

Onze beoordeling is dan ook, meteen kijken naar deze serie!

Wanneer en waar is Jack Reacher te zien?

De zevendelige serie komt uit op vrijdag 4 februari 2022. Ga nu naar Amazon Prime om de volledige serie te bekijken.


Geef een reactie