Moet ik een Refurbished iPhone kopen?

Moet ik een Refurbished iPhone kopen?

Wanneer je denkt aan het kopen van een nieuwe iPhone, is dat vaak de nieuwste die net uit is, de iPhone 13. Deze iPhone is goed genoeg zijn om iPhone-liefhebbers te laten kwijlen. maar niet iedereen is echter in voor zo’n peperdure flagship iPhone.

Sommige mensen neigen echter meer naar de praktische kant en geven de voorkeur aan iPhone’s uit het middensegment of oude flagships. Veel Apple-gebruikers geven bijvoorbeeld de voorkeur aan het Apple-ecosysteem, maar kunnen de nieuwste iPhone niet betalen.

Wat moet je in dat geval doen? Welnu, wat als er een manier is om een top iPhone te kopen zonder meteen blut te zijn? Als je denkt dat het te mooi is om waar te zijn, dat is niet zo. Wat is het? Twee woorden: refurbished iPhone’s.

Wat zijn refurbished iPhone’s?

Refurbished betekent in dit geval het professioneel reviseren van eerder gebruikte apparatuur. Simpel gezegd, refurbished iphone’s zijn gebruikte iPhone’s, geretourneerd en opnieuw nagekeken, schoongemaakt en opgeknapt. Refurbished betekent letterlijk vanuit het Engels vertaald ‘gereviseerd’. Soms komt de refurbished iPhone uit het bedrijfsleven, andere keren zijn ze ingeruild.

Bij een refurbished iPhone renoveert de verkoper het apparaat. Ze voeren reparaties uit en gebruiken nieuwe onderdelen om beschadigde onderdelen te vervangen, verwijderen de data en installeren nieuwe software.

Daarna worden ze onderworpen aan een testfase. Dit om te zien of de iPhone nu in goede staat is. De levensduur van de batterij, het reactievermogen van het scherm, knoppen, software en al het andere worden gecontroleerd. Wanneer de iPhone de kwaliteitstest doorstaat, wordt deze verkocht als een refurbished iPhone.

Refurbished-iPhone

Gloednieuwe versus gerenoveerde iPhone’s

Wat is het verschil tussen nieuwe en refurbished iPhone’s? Het belangrijkste verschil is dat een nieuwe iPhone, nooit een vorige eigenaar heeft gehad, maar dat betekent niet dat de kwaliteit er op achteruit is gegaan. Velen kunnen niet het verschil tussen een nieuwe en een refurbished iPhone zien, toch kan het voorkomen dat er soms kleine beschadigingen zichtbaar zijn, dit zal dan ook duidelijk aangegeven worden op de website van de verkoper, het voordeel hiervan is weer, dat de refurbished iPhone vaker nog goedkoper is.

Nieuwe Iphone’s hebben een reguliere garantie die je zou verwachten van een gloednieuwe aankoop. De garantie van refurbished telefoons is echter afhankelijk van de verkoper. Koop je refurbished iPhone dus bij een verkoper waar je een goede garantie-termijn krijgt, sommige aanbieders van refurbished iPhone’s hebben ook een ‘niet goed, geld terug’ garantie.

Waarom refurbished kopen in plaats van een nieuwe? Welnu, het grootste voordeel hier is uiteraard de prijs. De meeste refurbished iPhone’s zullen je veel geld besparen. Bovendien betekent het feit dat refurbished iPhone moet worden ‘ gerenoveerd ‘ niet dat er persé iets mis mee is. Veel refurbished iPhone’s zijn bijna niet van nieuw te onderscheiden. Je hoeft alleen maar de juiste betrouwbare verkoper te vinden.

Levensduur

Hoe lang gaan refurbished iPhone’s mee? De levensduur zal uiteraard variëren, omdat de voornaamste reden dat mensen hun iphone weg doet namelijk is, dat ze het nieuwste model willen en een goede verkoper de iPhone compleet reviseerd en daar ook een langdurige garantie op geeft, kunnen we stellen dat een refurbished smartphone gemiddeld net zo lang mee zal gaan als een nieuwe.

Garantie Refurbished iPhone

Bij het kopen van een refurbished iPhone moet je goed controleren of er garantie op zit en zo ja, hoe lang. Betrouwbare verkopers zullen een garantie geven die net zo lang is als er op een nieuwe iPhone zit. Door deze garanties komt het apparaat ook in aanmerking voor reparatie als dit nodig wordt geacht. Natuurlijk, net als bij een reguliere garantie, wordt onopzettelijke of opzettelijke schade niet gehonoreerd door de garantie.

Batterijduur

Afhankelijk van de iPhone kan de levensduur en capaciteit van de batterij van de gerenoveerde telefoon zijn afgenomen. Veel verkopers beloven echter geen telefoons te verkopen onder 80% van hun oorspronkelijke capaciteit. Dit percentage kan echter per detailhandelaar verschillen.

Prijs Refurbished iPhone

Dit is de belangrijkste reden waarom de meeste mensen een refurbished iPhone kopen: de lagere prijs en natuurlijk is het een milieuvriendelijke optie. Het voordeel van een refurbished iPhone kan zelfs oplopen tot honderden euro’s.

Laatste woord

Het kopen van een refurbished iPhone is niet voor iedereen, maar het kopen van een gloednieuwe iPhone ook niet. Refurbished iPhone’s kunnen je een zeer grote besparing opleveren met tevens een geweldige kwaliteit iPhone. Er is gewoon wat meer onderzoek dat je moet doen bij het kopen van een refurbished iPhone naar de verkoper. Maar als de voordelen groter zijn dan de nadelen, dan zijn gerenoveerde iPhone’s, de beste optie.

Refurbished bij YourMacStore - Nu Met Keurmerk

Geef een reactie