Tips voor het investeren in cryptovaluta 2022

Tips voor het investeren in cryptovaluta 2022

Investeren in cryptovaluta: hier moet je op letten!

In de hedendaagse wereld zijn er steeds meer investeerders die ervoor kiezen om zich te storten op de cryptomarkt. Dat is geen vreemde keuze, want de cryptovaluta is niet meer weg te denken. De kans lijkt aanwezig dat de cryptocurrency voor grote veranderingen zullen gaan zorgen in de financiële wereld. Echter is de huidige cryptomarkt nog ongereguleerd, waardoor niet alle investeringen een even goede keuze zijn. Onbekende cryptoprojecten zijn een risico voor de investeerders. Daarom is het altijd slim om goede research te doen en weloverwogen te investeren. Hieronder staan enkele tips voor het investeren in cryptovaluta.

Waarom zijn de tips belangrijk?

Een investering is altijd risicovol, dat is een gegeven. Zeker in de wereld van de cryptovaluta gebeuren er nog wel eens gekke dingen. Er worden bijvoorbeeld crypto-projecten opgezet met als doel om alle investeerders een poot uit te draaien. Niet alle projecten zijn dus even eerlijk en echt. De beginnende cryptocurrency investeerder laat zich al snel verleiden door de prijs van de munt. Dat is niet slim, aangezien dat zeker niet alles zegt. In 2017 stond de cryptomarkt even totaal op zijn kop toen de nieuwe BitConnect cryptomunt in korte tijd extreem steeg. Een minimale investering van tien euro zou destijds binnen enkele maanden al rond de 400 euro hebben opgebracht. Het bleek echter een schijnproject en de oplichters gingen ervandoor met alle investeringen. Schrik niet, het ging om miljoenen en miljoenen euro’s. Dit willen wij natuurlijk voorkomen en daarom is het handig om onze tips even goed door te lezen.

Waar dient de cryptomunt voor?

Een project binnen de cryptovaluta heeft ten alle tijden een doelstelling. De munt is in het leven geroepen om de wereld te verbeteren, bijvoorbeeld door problemen op te lossen of de financiële transacties goedkoper te maken. Normaliter zal het team openheid van zaken geven en zijn visie met de investeerders delen. Sommige doelstellingen komen overeen met die van de concurrerende projecten, dat is niet zo vreemd. De projecten worden vaak ondersteunt door grote internationale bedrijven en die willen elkaar ook te slim af zijn. Je kan daarom altijd even bekijken welke bedrijven het project steunen, dat geeft ook wel duidelijkheid over hoe serieus het crypto-project daadwerkelijk is.

Een crypto-project zal een oplossing bieden voor een grootschalig probleem. Bekijk ten alle tijden om wat voor een oplossing het gaat. Vergeet ook niet de concurrentie even aandachtig te bestuderen. Daarnaast kan het zijn dat het team achter het project al diverse doelstellingen heeft bereikt, controleer het bewijs. Dit zijn stuk voor stuk punten die ervoor zorgen dat jij een weloverwogen beslissing kan maken en een goede investering kan doen.

Wie zitten er achter het crypto-project?

Wij raden je aan om ook het team te bekijken van een project. Dat verklapt ontzettend veel, want er zijn genoeg bekende en gerespecteerde namen binnen de cryptomarkt. Mocht een belangrijke naam binnen de cryptowereld plotseling besluiten om zijn focus te verleggen op een project of zelf een nieuw project gaan beginnen, dan is het slim om daar in te gaan investeren. Je kan ook de profielen van de teamleden even doorlezen. Een financiële achtergrond is altijd goed.

Een team kan overigens bestaan uit meerdere niveaus. Het hoofdteam is vanzelfsprekend het belangrijkste en zal de belangrijke keuzes moeten gaan maken. Mogelijk heeft het team overigens ook nog een roadmap gepubliceerd, daarin kan jij de voortgang van het project controleren. Mocht geen van de namen uit het team bekend voorkomen, dan is het misschien slimmer om het cryptocurrency project links te laten liggen.

cryptovaluta

De gemeenschap achter het project

Een van de meest essentiële onderdelen van een succesvolle cryptomunt is de gemeenschap. In de cryptowereld noemen wij dit ook wel de ‘community’. De waarde van de cryptovaluta en de gemeenschap gaan hand in hand met elkaar. De Dogecoin wist bijvoorbeeld een enorme koersstijging te noteren, maar alleen toen Elon Musk, CEO van Tesla, achter het project ging staan. De Amerikaan wist via zijn sociale kanalen een groot aantal investeerders te bereiken en dat had zo zijn effect. Hoe groter de gemeenschap achter een munt, des te succesvoller het project kan gaan worden. Het draait ook voor een groot deel om aandacht, aangezien er duizenden en duizenden cryptomunten in omloop zijn.

De gemeenschap kan ook meer duidelijkheid verschaffen over nieuwe crypto-projecten. Een project met een minimale community is vaak ook een risicovolle investering. Hoe groter de gemeenschap, des te meer vertrouwen een cryptomunt wint en dat zorgt automatisch voor een verhoogde populariteit. Dat is normaliter ook later terug te zien in de waarde van de munt. Het kan ook zijn dat de waarde al is gestegen, waardoor er eigenlijk op een te laat moment een investering wordt gedaan. De community geeft ondanks alles wel een goede indruk van de potentie van een cryptomunt.

Specificaties van de cryptovaluta

Een van de belangrijkste onderdelen voor de investeerder zijn de specificaties van de cryptovaluta, de technische wel te verstaan. Dit kan nog wel eens flink ingewikkelde informatie zijn, maar laat je vooral niet afschrikken. Allereerst is het slim om de whitepaper van het project door te lezen, kennis over de munt is belangrijk. Daarnaast is het verstandig om even te kijken naar de blockchain-technologie dat het project gebruikt, maar ook of het project is gedecentraliseerd. De tokenomics, het netwerk en het algoritme zijn andere specificaties die belangrijk kunnen zijn voor de investeerder.

De Ethereum 2.0 is één van de munten die de laatste tijd behoorlijk in populariteit aan het groeien is. Het project staat namelijk bekend om het feit dat de technologie constant met zijn tijd zal meegaan. De upgrade die in 2022 op de planning staat is veelbelovend en kan de koers flink laten stijgen.

Crypto trends

Het laatste onderdeel dat een goed inzicht geeft in een project zijn de trends. Bepaalde onderdelen binnen de cryptowereld kunnen zomaar wel eens een enorm succes worden, zoals wij in 2021 zagen met de NFT’s. Er worden op YouTube allerlei video’s geplaatst waarin kenners het over de laatste crypto trends hebben, maar ook Google is een goede raadgever. Daarnaast kan men ook de bekende toplijsten bekijken en de sociale media goed in de gaten houden. De trends geven normaliter een zeer goed beeld van de mogelijkheden. Het is voor beginnende investeerders ook een manier om een verborgen pareltje te vinden.

litebit

Geef een reactie