DeLorean Alpha 5

DeLorean Alpha 5

DeLorean Motor Company heeft de eerste afbeeldingen onthuld van de Alpha 5 elektrische auto (EV), de poging van het merk om de naam DeLorean nieuw leven in te blazen in een volledig elektrische vorm. De Alpha 5 blijft trouw aan de klassieke DeLorean uit de jaren 80 die bekend staat om zijn verschijning in Back to the Future.

de Alpha 5 wordt geleverd met die iconische vleugeldeuren en kan in ongeveer 2,99 seconden 100 km/u bereiken (of 88mph in 4,35 seconden, als je nieuwsgierig bent).

Voordat we in de details duiken, is het de moeite waard om op te merken dat het bedrijf achter de Alpha 5 eigenlijk niet hetzelfde is achter de originele DeLorean-voertuigen – dat bedrijf ging ter ziele in 1982. Een niet-gerelateerd bedrijf in Texas, dat vervangende onderdelen levert aan de eigenaren van vintage DeLorean-voertuigen, verwierf de rechten op het merk DeLorean

De Alpha 5 zou kunnen worden geleverd met een batterij van 100 kWh, met een geschatte actieradius van bijna 500 kilometer en een topsnelheid van 410 km per uur. DeLorean geeft aan dat deze specificaties tot het “basis” prestatiemodel zullen behoren, maar nog is geen woord over andere mogelijke prestatieniveaus of prijzen.

Hoewel de Alpha 5 verwijst naar zijn benzine-aangedreven voorganger met vleugeldeuren en een schuin ontwerp, ruilt hij een hoekige look in voor vloeiendere rondingen en vier stoelen in plaats van twee. DeLorean werkte samen met Italdesign, hetzelfde ontwerpteam dat hielp bij het ontwikkelen van het uiterlijk van de orginele DMC-12 uit 1981.

DeLorean

DeLorean laat de Alpha 5 al op zijn website zien maar we zullen nog wat langer moeten wachten om de auto echt in actie te zien, aangezien DeLorean op 21 augustus de Alpha 5 zal onthullen in Pebble Beach.

Er zullen slechts 88 van deze prachtige EV-sportcoupés worden gebouwd, maar bovenal is de Alpha5 een getrouwe moderne interpretatie van een iconische auto. De productie start in 2024.


Geef een reactie