Nothing lanceert zijn Nothing phone

Nothing lanceert zijn Nothing phone

Geloof je dat verbonden apparaten in hun eigen stille taal spreken en de deur openen naar nieuwe sociale genoegens? Eén van de meest opwindende en gehypte startup-bedrijven op het gebied van consumententechnologie doet dat zeker. Ze hebben ons laten raden, maar nu is het bedrijf met de strategische naam “Nothing” klaar om de toekomst terug te brengen – letterlijk. Nothing overbrugt de kloof met de toekomst die ons is beloofd en waarin we nu leven met hun nieuwe Nothing-smartphone.

Wat is Nothing?

Het in Londen gevestigde consumententechnologiebedrijf Nothing bouwt aan een wereld zonder barrières tussen mensen en technologie. Na de succesvolle lancering van Nothing ear, hun ultralichte en krachtige ultramoderne oordopjes met ruisonderdrukking, heeft Nothing veel in petto voor consumenten met het tweede apparaat in het productecosysteem van het bedrijf: de Nothing-smartphone.

Het idee van de Nothing-phone speelt al jaren. Het afgelopen jaar was Nothing met opzet mysterieus aan hun volgende product, maar na een samenwerking met Google en Samsung om hun product-ecosysteem op het Qualcomm Snapdragon-platform te bouwen, zijn ze eindelijk klaar voor hun grote onthulling.

In de zomer van 2022 zal de langverwachte Nothing-phone gebouwd voor naadloze connectiviteit en gedefinieerd door een iconisch ontwerp, op de markt komen.

Nothing-phone
Nothing phone

De oprichter van Nothing, Carl Pei, heeft geduldig gewacht op het juiste moment om zijn smartphone te onthullen en hij is eindelijk klaar. Pei en zijn team wilden een wereld bouwen zonder barrières tussen mensen en technologie en het meest aantrekkelijke alternatief voor Apple creëren. In zijn eigen woorden is het Nothing OS “het beste van Android gecombineerd met onze iconische ontwerptaal, de hub voor het digitale leven.”

Waarom Nothing?

De in China geboren Zweedse internetondernemer vervolgt: “We zijn begonnen met het houden van wat je zo leuk vindt aan stock-Android en hebben de bloatware verwijderd. Waarom de geweldige apps dupliceren die Google al heeft gemaakt? Nothing OS zal ook snel en soepel zijn. Het levert de processing power en RAM voor de app die je gebruikt [en leert] van je gebruik.

Door in het RAM-geheugen te cachen, worden de apps die je het meest gebruikt sneller gestart en worden de apps die je niet gebruikt, maar wel op de achtergrond werken, gesloten.

In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat uw apps supersnel worden geladen en gesloten. Maar wat is snelheid zonder een vlotte ervaring? We hebben de graphics tussen verschillende schermen verenigd, zodat elke interactie naadloos aanvoelt.

Er is een hoge mate van ontwerpconsistentie in het hele systeem en we gebruiken uitgeklede minimale animaties, zodat je niet wordt afgeleid door dingen die alle kanten op springen.”

Nothing-phone
Nothing phone

Nothing’s Nieuwe Smartphone

Aangedreven door Qualcomm’s Snapdragon mobiele platform, biedt de Nothing-phone:

Klok en topwidgets

De klok- en topwidgets worden op dezelfde plaats bewaard op het AOD-logscherm en het startscherm, zodat het doorgaand aanvoelt. De dikte en het contrast van het lettertype veranderen geleidelijk als u van het ene scherm naar het andere overgaat, met als resultaat een vloeiende en uniforme ervaring.

Updates

De Nothing Phone wordt geleverd met drie jaar OS-updates en vier jaar beveiligingsupdates.

Design

Nothing-software is samen met de hardware en het merk Nothing ontworpen, niet afzonderlijk zoals bij andere bedrijven, dus alles voelt volledig geïntegreerd. Ze hebben hun besturingssysteem op maat gemaakte lettertypen, kleuren en grafische elementen gegeven die allemaal hun unieke visuele taal spreken. Een voorbeeld is de weerwidget, die hetzelfde dot-matrixlettertype gebruikt als het Nothing-logo.

Voice-recorder

Nothing gaf de voicerecorder een speelse draai, dus hij ziet er cool uit en heeft een interactieve analoge bandspoel die kan worden gebruikt om de afspeelsnelheid aan te passen.

Geluid

Geluid is een belangrijk onderdeel van design dat vaak wordt verwaarloosd. Nothing wilde de juiste balans vinden tussen rauwe technische geluiden en meer bekende geluiden die mensen misschien al hebben gehoord. Om dat te doen, lieten ze zich inspireren door morsecodes, oscillatoren en digitale horloges.

Nothing OS

Het Nothing OS vormt de basis van het open ecosysteem van het merk. Het is moeiteloos te gebruiken en maakt verbinding met je andere apparaten, inclusief apparaten van andere merken. Je hebt snel toegang tot je instellingen en functies via snelle instellingen of de widget op het startscherm.

Compatible

Zoals vermeld, is Nothing compatible met al je favoriete niet-Nothing-producten, zoals Air Pods en Tesla’s, met naadloze integratie.

Nothing-phone
Nothing-phone

Investeren in Nothing

Klinkt als een telefoon die je wilt, toch? Als je op zoek bent naar een smartphone die is gebouwd op een ecosysteem dat moeiteloos zowel Nothing-producten als producten van andere toonaangevende merken kan integreren, overigens kan je overwegen te investeren in Nothing. Het particuliere bedrijf heeft al steun van GV (voorheen Google Ventures), EQT Ventures, C Ventures en andere particuliere investeerders, waaronder Tony Fadell (directeur van Future Shape en uitvinder van de iPod), Casey Neistat (YouTube-persoonlijkheid en mede-oprichter van Beme), Kevin Lin (mede-oprichter van Twitch) en Steve Huffman (mede-oprichter en CEO van Reddit).

Nothing’s eerste gemeenschapsinvestering heeft in maart 2021 $ 1,5 miljoen opgehaald in een recordtijd van 54 seconden. Als je geïnteresseerd bent om investeerder te worden, zijn pre-registraties voor vroege toegang en een nieuwe ronde van $ 10 miljoen aan gemeenschapsinvesteringen nu geopend. Voor meer details, kan je nothing.tech bezoeken.

Nothing phone zal anders zijn dan alles wat je eerder hebt gezien.


Geef een reactie