Rod Stewart gaat weer op tournee

Rod Stewart gaat weer op tournee

Op 77-jarige leeftijd heeft Rod Stewart nog geen zin om het rustiger aan te doen. De rocklegende bracht in november 2021 zijn 32e studioalbum uit, The Tears of Hercules, en maakt zich nu op om weer op tournee te gaan door Amerika en Groot-Brittannië.

Roderick David Stewart, afgekort tot Rod Stewart is geboren op 10-01-1945 in Londen (GB)  is één van de best verkopende artiesten allertijden. Stewart’s internationale doorbraak kwam met zijn derde studio-album Every Picture Tells A Story uit 1971.

Het nummer Maggie May kwam in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gelijktijdig op nummer 1 wat uniek was in de geschiedenis van de popmuziek. Het album bereikte de nummer één positie in zowel GB (gedurende zes weken) als de VS (vier weken).

Hierna scoorde hij grote hits als Sailing (1975), Toninght’s The Night (1976), Hot Legs (1977) en Do Ya Think I’m Sexy? (1978).

In de jaren ’80 bracht hij diverse succesvolle albums uit, waaronder het dubbele livealbum Absolutely Live uit 1982. Het nummer „Stay With Me,“ gezongen door Rod, Tina Turner en Kim Carnes, zorgde voor een opleving van de carriere van Tina. Later zouden ze nog het duet ‘It Takes Two‘ opnemen. In 1989 kwam de vierdelige verzamelaar Storyteller uit, goed voor onder andere 2× Platinum in Amerika.

Samen met Bryan Adams en Sting had Rod in 1993 de hit All For Love, afkomstig van de soundtrack voor de film The Three Musketeers.

It Had to Be You: The Great American Songbook uit 2002 is het eerste album uit een reeks van vijf en bestaat uit een verzameling van oude klassiekers van o.a. Cole Porter, Fred Astaire en Nat King Cole.
Het album Time uit 2013 is het negenentwintigste studioalbum van Rod Stewart.

Rod-stewart

Sir Rod Stewart

Rod Stewart is CBE (Commander of the order of The British Empire), een onderscheiding die hij eind 2006 (New Year’s Honours) kreeg uitgereikt door Elizabeth II vanwege zijn culturele en artistieke verdiensten voor het Verenigd Koninkrijk. Sinds 10 juni 2016 is hij Ridder en komt “Sir” voor zijn naam. Hij is ook opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame, als solist en (in 2012) als lid van zijn ex-band The Faces.

Rod Stewart deelde onlangs een blik op hoe hij zich fysiek voorbereidt op zijn nieuwe liveshows, zeggend dat hij “terug naar topconditie” is nadat hij hersteld is van operaties aan zijn knie en enkel, en zelfs grappen makend dat hij denkt dat er een nieuwe carrière in het voetbal in de toekomst zou kunnen inzitten.

In de clip, die de muzikant op Instagram plaatste, is te zien hoe Stewart een reeks hardloopoefeningen op een voetbalveld voltooit die bekend zullen voorkomen bij iedereen die de meertrapsfitnesstest – of “bleeptest” – moesten doen.

Zijn knievervanging en enkelfusieprocedures zijn verre van de eerste fysieke tegenslagen waarmee Stewart in zijn carrière te maken heeft gehad. In 2000 onderging hij een behandeling voor schildklierkanker en moest hij ook opnieuw leren zingen nadat een stembandknobbeltje was verwijderd. Meer recentelijk kreeg hij de all-clear voor prostaatkanker nadat hij in 2017 die diagnose had gekregen.

Mocht je Rod Stewart Live willen bewonderen, dan kan je HIER de tickets vinden.


Geef een reactie